Imamo rješenja

Ako vaš puder djeluje neujednačeno, ovo bi mogli biti uzroci

Autor: Žene.ba
Ako vaš puder djeluje neujednačeno, ovo bi mogli biti  uzroci
Foto: Ilustracija

Dobar ten često se postiže korištenjem pravilnog pudera, a danas na tržištu postoji širok izbor različitih vrsta ovog proizvoda, uključujući mineralni, tečni i kameni puder. Međutim, prije nanošenja pudera, važno je posvetiti pažnju pripremi kože, što može uključivati korištenje prajmera, seruma ili hidratantne kreme.

A ponekad, iako ste slijedili sve uobičajne korake i savjete različitih šminkera, možda ste primjetili da se puder počinje razdvajati prilikom nanošenja. Pokušaj da ga uklonite sa lica, bilo četkicom ili beauty blenderom, može samo dodatno iritirati kožu i pogoršati situaciju. Ipak, za svaki problem postoji rešenje - a ovo su tri moguća razloga zašto se to dešava.

View this post on Instagram

A post shared by Nika Kes (@nikkkkes)

Nedovoljna upotreba pilinga za lice

Svi znamo da je piling važan dio beauty rutine koji treba uključiti u svakodnevnu njegu. To važi kako za kožu tijela i usana, tako i za lice. Piling omekšava kožu, podstiče cirkulaciju, otvara pore i uklanja mrtve ćelije sa površine kože. Ako se te ćelije nakupljaju, mogu stvoriti nepravilnu teksturu i dovesti do problema poput razdvajanja pudera kada dođe u dodir sa kožom. Zato je važno pronaći odgovarajući piling za svoj tip kože i koristiti ga barem jednom sedmično.

View this post on Instagram

A post shared by ℳ❦ 🦦 (@mariedopita)

Nekompatibilnost proizvoda koje koristite

Kada razmatramo nekompatibilnost proizvoda, ključni faktor je da li su oni na bazi vode ili silikona. Osnovno pravilo u svijetu ljepote je da se proizvodi moraju uskladiti u pogledu njihovih baza. Drugim riječima, proizvode na bazi vode i silikona ne bi trebalo mešati. Najbolje rezultate dobijamo kada koristimo proizvode koji imaju istu bazu. Stoga je važno da pri kupovini prajmera i pudera obratite pažnju na osnovne sastojke kako biste bili sigurni da su kompatibilni.

View this post on Instagram

A post shared by Freya Tidy (@freyatidy)

Nanošenje previše proizvoda

Krilatica "manje je više" ima svoju važnost i kada je reč o problemu razdvajanja pudera prilikom nanošenja na lice. Ako koristite previše proizvoda, koža neće moći da ga pravilno upije, što može rezultirati nagomilavanjem pudera na površini kože. Kao rezultat, četkica ili beauty blender neće moći efikasno da ga rasporede, što može dovesti do uklanjanja veće količine proizvoda koji ste prethodno nanijeli. Stoga, zapamtite - manje je više. Kombinujući ovaj savjet sa prethodnim, možete spriječiti probleme sa razdvajanjem pudera i postići besprijekornu aplikaciju.