Boja inspirisana plažama

Balearska plava: Boja kose koja će donijeti dašak ljeta i u jesen

Autor: Žene.ba
Balearska plava: Boja kose koja će donijeti dašak ljeta i u jesen
Foto: Instagram

Kako ljeto dolazi svom kraju, jedna nijansa boje kose može produžiti osjećaj sunčanih dana i u ranoj jesen. Balearski plavi ton postao je pravi hit u frizerskim salonima, idealan za one koji žele zadržati ljetni ugođaj, bilo da je rezultat prirodnog sunčanja ili umjetnog bojenja. Ova nijansa inspirisana je zlatnim plažama i toplim klimatskim uslovima Balearskih otoka, a savršeno odražava opušteni, sunčani stil života.

Jason Collier, renomirani londonski stilist, objašnjava: „Balearski plavi ton je sunčana nijansa plave koja oslikava prirodnu ljepotu povezanu s boravkom na sunčanim plažama Ibize ili Mallorce. Ova boja kose zamišljena je da izgleda prirodno, kao rezultat dugih dana provedenih na otvorenom uz more, a ne kao rezultat intenzivnog salonskog tretmana.” Jason dodaje da je riječ o nijansi koja istovremeno može biti živahna i suptilna, sugerišući bezbrižan, suncem obasjan način života.

Ova nijansa može zadržati ljetni sjaj i u jesen, slično kao što preplanuli ten usklađuje s udobnim pletenim komadima. Ako niste prirodna plavuša, možda će biti potrebno blago izbjeljivanje, no budući da je boja pomiješana s prirodnim tonovima, zdravija je za kosu u usporedbi sa svijetlim platinastim nijansama. Uz pažljivo nanesenu boju, rast kose bit će nježan, bez naglašene linije izrasta.

View this post on Instagram

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

„Boja bi trebala imati tople podtonove, s naznakama zlata i meda, odražavajući toplu klimu Balearskih otoka,” ističe Collier. Ova toplina daje kosi blistav i zdrav sjaj, kao da reflektira sunčeve zrake. Pramenovi su koncentrirani oko lica, na vrhovima i tjemenu, stvarajući dojam kose koja je prirodno posvijetljena izloženošću suncu.

View this post on Instagram

A post shared by Frankies (@frankiesbikinis)

Što se tiče tehnike, vaš frizer bi trebao težiti što prirodnijem izgledu. „Pramenovi bi se trebali neprimjetno uklopiti s osnovnom bojom kose, stvarajući efekt gradacije tako da se kosa prirodno posvjetljuje od korijena prema vrhovima, kao da je izložena suncu,” objašnjava Jason. Boja ne bi trebala izgledati previše „dotjerano“.

View this post on Instagram

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Kada je riječ o stilizovanju, neurednost i prirodna tekstura su dobrodošle. „Tekstura kose igra ključnu ulogu u izgledu balearski plave boje,” kaže Collier. „Ako je kosa kovrčava, valovita ili neuredna, svjetlost se hvata na različitim dijelovima, poboljšavajući dimenzionalnost plavih tonova.” Preporučuje se korištenje spreja za kosu s morskom soli za dodatni volumen i teksturu.

View this post on Instagram

A post shared by Frankies (@frankiesbikinis)

S obzirom na to da suha i oštećena kosa zahtijeva posebnu njegu, redovno koristite ulja i maske kako biste održali mekoću i zdravlje kose. „Unatoč izlaganju suncu, želimo da kosa izgleda i osjeća se mekom i zdravom, s blistavim sjajem,” savjetuje Jason. Ulaganje u kvalitetne maske i ulja pomoći će da vaša kosa zadrži svoj zdrav izgled i prirodni sjaj.