Nije teško

Boho valovi su hit u kosi, a mi otkrivamo kako ih lako postići

Autor: Žene.ba
Boho valovi su hit u kosi, a mi otkrivamo kako ih lako postići
Foto: Instagram

S početkom proljeća boho estetika se vratila u velikom stilu, dok smo mob wife estetiku pospremili zajedno sa zimskom odjećom. Jedna od vodećih ikona ovog trenda ostaje Sienna Miller, čiji je modni stil savršena inkarnacija boho stila.

Ova engleska glumica i model poznata je po svojim jedinstvenim modnim kombinacijama koje su djelomično zaslužne za popularizaciju boemskog stila iz 2000-ih, koji danas ponovno uživa veliku popularnost, uz male prilagodbe. Sada su se vratile i frizure tog perioda, poznate kao boho valovi.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Kendall (@kendalljenner)

Međutim, baš kao što se sama estetika promijenila, tako su se promijenili i boho valovi. Sada se radi o dugoj ili vrlo dugoj kosi s opuštenim, lepršavim valovima koje je lako postići bez puno truda. Ova frizura naglašava prirodnu teksturu i odgovara različitim tipovima kose i prilikama. Za vizualni primjer, zamislite dugu, gotovo vilinsku kosu koju su Kendall Jenner i Lana Del Rey nosile na ovogodišnjoj Met Gali ili samu boho kraljicu Siennu Miller u Cannesu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Chloé (@chloe)

Dok su se u prošlosti boho valovi uveliko oslanjali na (uglavnom cvjetne) dodatke, ovdje je naglasak na stvaranju prirodnih, teksturiranih valova koji izgledaju kao da ste na njih potrošili minimalno vremena i truda. Za 2024. svi dodatni dodaci bit će u obliku uvojaka ili pletenica, a ne cvjetnih krune i ukrasa. Ključ za dobijanje ovakve frizure je namjernoj nepravilnosti valova. Ako koristite figaro ili peglu, usmjerite dijelove u različitim smjerovima, na primjer jedan dio uvojak okrenite prema naprijed, a sljedeći dio uvojak nazad.

Također, boho valove možete postići i pletenjem pletenica na gotovo suhoj kosi nakon pranja. Jedna ili dvije pletenice koje možete isplesti prije spavanja dat će vrlo sličan efekt kao i da ste koristili toplinu. Za dužu postojanost frizure, preporučuju se sprejevi za kosu s morskom soli ili oni za teksturu kako biste dodali malo teksture i dodatno učvrstili svoje valove. Ova frizura nije ograničena samo za dugu kosu, već odlično izgleda i na kraćoj, kao i srednjim dužinama.