Ljepota

Četiri ključna savjeta vizažista zaslužnog za izgled Beyoncé

Autor: Žene.ba
Četiri ključna savjeta vizažista zaslužnog za izgled Beyoncé

Kad je šminkanje u pitanju, nikad nećemo odbiti savjet onih koji se u to područje doista razumiju. Iako većina ljudi s godinama pronađe opcije koje za njih najbolje funkcioniraju, povremeno je dobro preispitati našu rutinu, a postoji li za to bolja osoba od one koja je zadužena za šminkanje Beyoncé i drugih poznatih osoba iz svijeta bogatih i slavnih? Sir John svoju vizažističku karijeru već godinama uspješno gradi diljem SAD-a, pa je tako radio i s Pat McGrath i Charlotte Tilbury, ikonama u području beauty svijeta. Stoga, kad on dijeli osnovne savjete kojih se svatko treba pridržavati, vjerujemo da ga nije loše poslušati!

Odabir nijanse tekućeg pudera

Zaboravite sve što se su vas dosad učili ili vas uvjeravali. Pravilnu nijansu tekućeg pudera nećete pronaći tako da ćete ju testirati na zapešću ili vilici - ključ je da ju stavite na čelo. Razlog ovoj tvrdnji je zapravo jednostavan. Naime, upravo je područje čela ono koje je tijekom dana najviše izloženo suncu i, kao takvo, jamči da imate manje šanse za pogrešku.

https://www.instagram.com/p/BJ6fY7hDrmh/?utm_source=ig_embed

Ne šminkajte se na jakom svjetlu

Koliko ste se puta našli u situaciji u kojoj si kod kuće izgledate sjajno, a onda izađete van i vidite da situacija i nije najbolja? To je zato što smo naučeni na šminkanje na jakom umjetnom svjetlu koje prikazuje svaku poru i zbog kojeg često pretjeramo s nanošenjem proizvoda. Umjesto toga, svoj stolić za šminkanje pokušajte premjestiti bliže prozoru ili nekom drugom izvoru prirodne svjetlosti.

Naglasite samo jedan segment lica

Ovo je pravilo vrlo jednostavno. Koliko god vam se učinilo primamljivim, pogotovo za večernje varijante, pokušajte istodobno naglasiti samo oči ili samo usne, a nikada i jedno i drugo. Odlučite se za onaj segment koji vam se osobno čini ljepši, i svakako pripazite na prenaglašavanje obrva, koje je i dalje jako trendy.

Budite oprezni s maskarom i umjetnim trepavicama

Uz spomenuto pretjerivanje s obrvama, živimo u svijetu u kojem se čini da su svi opsjednuti trepavicama. Raskošne trepavice se pokušava postići ugradnjom ili nanošenjem obilnih slojeva maskare, a zaboravlja se na zlatno pravilo koje nalaže da je više ponekad manje. Svaki oblik očiju i lica ne može podnijeti "dramatične" trepavice, niti bi to trebao. Umjesto toga, ključ je u pronalasku osobnog balansa.

Buro247.hr