Ljepota

Frizure koje daju volumen tankoj kosi!

Autor: Žene.ba
Frizure koje daju volumen tankoj kosi!

Od ravne kose do bujnih kovrča, tanku kosu mnogi će, a osobito oni koji je imaju, istaknuti kao nezahvalan i zahtjevan tip kose. Tanka ili stanjena kosa može biti rezultat različitih stvari, od genetike, sezonskih i hormonalih promjena do prečestog bojanja i korištenja vrućih alata za stilizaciju kose. Iako ju najčešće povezujemo s neizbježnim i nepopravljivim beživotnim izgledom, tanka kosa je zapravo daleko od toga. Iako nikad neće nositi jednako voluminozni efekt poput valovite ili kovrčave guste kose, tanka kosa ne mora biti bezlična i beživotna. U odabiru savršenog reza ili jednostavne dnevne frizure, tanka kosa može biti zahvalnija od bilo kojeg drugog tipa kose, a rezultat može biti i više no efektan.

Osim što donosi jednostavnost kada je svakodnevna njega kose u pitanju, tanka kosa može biti jednako jednostavna i za stiliziranje uz nekoliko jednostavnih beauty trikova i frizura koje ćete u nekoliko minuta lako ostvariti i bez spretnih ruku frizera.

https://www.instagram.com/p/BLVnYbkg1df/?utm_source=ig_embed

FRIZURE KOJE UNOSE VOLUMEN U TANKU KOSU

Bez velikih promjena poput šišanja i bojanja kose i bez previše uloženog vremena i truda, neke frizure u trenu će prekriti sve nedostatke tanke kose i stvoriti efektan look. Uz malu pomoć omiljenog proizvoda za teksturu i volumen poput pjene za kosu ili suhog šampona, razigrani visoki rep, polupodignuta kosa, zamršeni valovi i punđa obogaćena svilenom maramom, trenutno najpopularnijim dekorativnim detaljem za kosu, bit će savršeni izbor za svaku priliku.

Kako tankoj kosi dodati najviše volumena uz pomoć ovih jednostavnih frizura? Nekoliko savjeta za maksimalni efekt volumena i primjera za inspiraciju donosimo u nastavku.

https://www.instagram.com/p/BgyV30Ont62/?utm_source=ig_embed

RAZIGRANI VISOKI REP

[embed]https://www.instagram.com/p/BApiWjOvsts/?utm_source=ig_embed[/embed]

Rep je jedna od najsvestranijih frizura za koju vam treba tek nekoliko minuta, a koju možete stilizirati za ležeran, ali i glamurozniji look. Osim nevjerojatne svestranosti i prilagodljivosti, razigrani visoki rep istovremeno je frizura koja stvara efekt volumena u tankoj kosi. Za maksimalan efekt volumena, razigrani rep obogatite valovitom teksturom i dodajte mu malo suhog šampona.

EFEKT POLUPODIGNUTE KOSE

https://www.instagram.com/p/BM4yFxjDCQj/?utm_source=ig_embed

Ako imate prirodnu valovitu ili kovrčavu, ali istovremeno tanku kosu, polupodignuta frizura je savršeni izbor kako bi izbjegli nedostatak volumena na gornjem dijelu. Dio kose skupite u punđu ili rep ili se poigrajte pletenicama za dašak boho romantike.

ZAGLAĐENI NISKI REP

https://www.instagram.com/p/BYlDgktHIQc/?utm_source=ig_embed

Uz razigrani visoki rep, niski zaglađeni rep još jedna je od odličnih frizura za tanku, osobito tanku i ravnu kosu. Za razliku od drugih frizura koje unose privida efekt volumena u tanku kosu, zaglađen niski rep iskorištava sav njezin potencijal kako bi stvorio efektan look.

ZAMRŠENI VALOVI

https://www.instagram.com/p/BbJ0ojsHkow/?utm_source=ig_embed

Beach waves frizura jedan je od najpopularnijih beauty trendova ovog desetljeća. Ležerni i zamršeni valovi posljednjih godina istaknuli su se kao frizura koja svojim savršeno-nesavršenim izgledom stvara onu nonšalantnu eleganciju, ali i dozu volumena. Bilo da je vaša kosa prirodno valovita ili ih stvarate uz malu pomoć alata za stiliziranje, slani sprej za kosu je proizvod koji donosi još bolje rezultate.

NISKA PUNĐA I TRENDI UKRAS

https://www.instagram.com/p/BfMLcmihFJS/?utm_source=ig_embed

Svilena marama jedan je od trenutno najpopularnijih ukrasa za kosu. Osim elegantnog i trendi izgleda, svilena marama u kombinaciji s punđom stvara dojam volumena u tankoj kosi, beauty trik koji su već isprobale brojne trendseterice.

Journal.hr