Ljepota

Grickanje noktiju: 7 rješenja za ružnu naviku

Autor: Žene.ba
Grickanje noktiju: 7 rješenja za ružnu naviku

Kompulzivno grickanje noktiju raširenije je nego što mislimo, a svatko tko se 'navukao' na ovu ružnu naviku jako dobro zna koliko je se teško može riješiti. Koji god bili njezini okidači, stres, dosada ili tjeskoba, izgriženi nokti prizor su koji si ne bismo smjeli dopustiti

Osim što je riječ o navici koju nitko ne voli, grickanje i pljuckanje noktiju može biti opasno za zdravlje te izazvati deformacije noktiju, upale kožice, probleme sa zubima, želučane tegobe pa čak i virusne infekcije uzrokovane konstantnim lickanjem prstiju.

Želite li prestati s grickanjem isprobajte sljedeće jednostavne recepte i pronađite onaj koji vam najviše odgovara. Cilj je da vam se guranje prstiju u usta zamjeri te da svaki sljedeći pokušaj bude što neugodniji. Odaberite vama najmrskije rješenje i budite uporni i dosljedni. Sretno!

Osim što je riječ o navici koju nitko ne voli grickanje noktiju može biti opasno za zdravlje te izazvati deformacije noktiju, upale kožice i probleme sa zubima

7 TRIKOVA DA IZGRIŽENI NOKTI POSTANU STVAR PROŠLOSTI:
1. Dva puta dnevno namočite prste u ulje (maslinovo, ricinusovo, riblje ili ulje čajevca) oko 20 minuta
2. Namažite nokte Tabasco umakom
3. Istrljajte prste ljutom papričicom
4. Namočite prste u ocat (oko 5 minuta)
5. Namočite prste u sok od limuna (oko 5 minuta)
6. Istrljajte prste klinčićima ili češnjakom
7. Dok ste kod kuće svaki nokat zamotajte u flaster ili ljepljivu traku

Važne napomene:
- Ulja su odlična za njegu kožice oko noktiju te za same nokte jer ih njeguju i hrane. Želite li pojačati učinak u ulje dodajte Tabasca ili praha ljute papričice kako bi okus bio nepodnošljiv i samim time korisniji.

- Ne zaboravite kako nakon nanošenja ljutih ili vrlo kiselih dodataka ne smijete dirati oči te treba biti oprezan oko djece i kućnih ljubimaca.

- Nokte držite urednima i kratko porezanima, bez nepravilnih rubova koji bi vas mogli dovesti u napast da ih gricnete.

- U hladnjaku imajte svježe mrkve, celera pa čak i leda jer kada osjetite potrebu za grickanjem radije zagrizite ove tvrde namirnice.

- Ako vam je kožica oko noktiju oštećena izbjegavajte spomenute ljute i kisele preparate kako ne bi dodatno iritirali oštećenu kožu. Radije odaberite opcije s uljima i flasterima.

Zadovoljna.hr