Ne pratite slijepo trendove

Imate spuštene kapke? Evo kako da se našminkate kao profesionalac

Autor: Žene.ba
Imate spuštene kapke? Evo kako da se našminkate kao profesionalac
Foto: Getty

Smisao šminkanja leži u isticanju naših najboljih osobina. Umjesto slijepog praćenja trendova u šminkanju, važno je pronaći rutinu ljepote koja odgovara našim pojedinačnim karakteristikama i obliku lica. Kada je riječ o isticanju očiju, nema granica onome što možemo postići kada bolje razumijemo koja šminka najbolje odgovara obliku naših očiju.

Za one s spuštenim kapcima, šminkanje može biti izazov jer tradicionalne tehnike možda ne daju željeni efekt, međutim, bez obzira želite li otvoriti oči ili dodati dimenziju svom izgledu, ovi savjeti pomoći će vam postići željeni efekt.

Spušteni kapci mogu proizaći iz različitih uzroka, pri čemu su genetika i proces starenja ključni faktori. S godinama, gubitak elastičnosti i tonusa kože može rezultirati opuštanjem i spuštanjem kapaka. Nasljedna sklonost spuštenim kapcima može biti prisutna, s obzirom na varijacije u strukturi kostiju lica i vezivnog tkiva među pojedincima. Također, nedostatak adekvatne hidratacije može doprinijeti dehidraciji kože, što utječe na elastičnost područja oko očiju.

Našminkati oči s spuštenim kapcima može predstavljati izazov, ali uz prave tehnike i trikove, postići ćete sjajan izgled. U nastavku pogledajte video koji pruža korisne savjete i jasna uputstva za šminkanje očiju sa spuštenim kapcima, a rezultat je zaista impresivan.