Ljepota

Kada je bolje prati kosu, navečer ili ujutro?

Autor: Žene.ba
Kada je bolje prati kosu, navečer ili ujutro?

Pranje kose je jedna od onih obaveza koje volimo odgađati. Koliko god dugo možemo. I onda nam ostane za navečer prije spavanja i ljuti smo na sebe jer to nismo odradili ranije. Možda sada promijenite tu naviku kada saznate koje je najbolje vrijeme za prati kosu.

Volimo svoju kosu i želimo da bude duga, ali što je duža to nam pranje i sušenje kose traje duže i to nam ovaj zadatak sve teže pada. Sposobni smo odužiti pranje kose koliko je god to moguće. Tako imamo dva tipa ljudi: oni koji ju operi ujutro da se toga riješe i oni koji odgađaju pa na kraju peru kosu zadnji tren prije spavanja.

Koje je od toga bolje? Nema tačnog odgovora na to pitanje. Koja će opcija biti bolja, ovisi o vašem tipu kose.Tačnije, ovisi o tome imate li tanku ili gustu kosu. Osim toga, pranje kose ujutro ima svoje negativne strane, kao i ono navečer. Sve ovisi o vama. No, o tome malo kasnije. Idemo najprije vidjeti za koga je to bolje da pere kosu ujutro, a za koga navečer.

Zašto je loša ideja prati kosu ujutro?

1.S obzirom da ujutro obično nemamo vremena, ako ćete je prati ujutro, mogli bi ste preskakati korake i žuriti te tako oprati „na pola“, primjerice možda nemate vremena pa ćete preskočiti jedno šamponiranje ili nećete staviti masku. Kada to radite non stop, radite svojoj kosi loše. Zato je bolje oprati kosu navečer kada nigdje ne žurite i kada možete odraditi cijelu rutinu.

2.Neće vam se ipak dati ustati ranije pa je opet nećete opet oprati i tako ćete staviti još malo šampona za suho pranje ili tonu gela. Iako su to dobri načini za zamaskirati masnu kosu, nije nešto što je dobro dodavati na kosu dan za danom.

Zašto je loše prati kosu navečer?

1.Ukoliko ne osušite kosu do kraja i idete spavati s polu-mokrom kosom, trebate znati da je to navika koja je loša za tvoju kosu. Tako će se ona po noći više lomiti i više raščupati, a i mogu se pojaviti problemi s tjemenom. Kada kosu perete navečer, morate je osušiti do kraja. Ukoliko znate da vam se to ne da, bolje je preskočiti pranje.

2.Kosa vam može ostati zaležena ili se više spljoštiti. Da bi se to izbjeglo, bolje je uzeti još malo više vremena i napraviti neku od frizura za kovrčanje kose preko noći. Ili preskočiti pranje kose navečer, prenosi magazin Azra.

(Zene.ba)