Ljepota

Kako koristiti ricinusovo ulje za rast trepavica

Autor: Žene.ba

Ricinusovo ulje za rast trepavica će vam potpuno prirodno podariti gušće i duže trepavice. Sigurno da ne postoji ništa privlačnije i lepše u ženskom pogledu od dugih, gustih trepavica koje vašem pogledu pružaju dozu misterije i zavodljivosti. Ako spadate u one žene prema kojima priroda nije bila darežljiva po pitanju trepavica, ne brinite jer postoje tretmani sa kojima možete popraviti stvar.

Ukoliko čeznete za lepim trepavicama, tu su maskara i veštačke trepavice koje će vaš pogled zasigurno učiniti romantičnijim. Međutim, svima nam je jasno da su prirodno duge i guste trepavice nezamenljive. Štaviše, na tržištu postoje mnogi kozmetički proizvodi koji će ubrzati njihov rast, ali mi vam preporučujemo da probate neki od prirodnih načina kako ubrzati rast trepavica te im povećati volumen. Najbolje je da isprobate više prirodnih preparata, kako biste videli koji je najbolji za vas. Samo budite strpljive, jer rezultati ne mogu doći preko noći. Mogu proći i nedelje pre nego što primetite promenu, ali budite sigurne da ćete na kraju dobiti duge i guste trepavice na kojima će vam mnogi zavideti.

Kako koristiti ricinusovo ulje za rast trepavica?

Domaći serum za rast trepavica – sastojci:

– 20 ml ricinusovog ulja – dostupno u svakoj apoteci,
– kora jednog limuna,
– sterilna posudica sa poklopcem u kome ćete čuvati serum.

Priprema:

Jedan svež limun oljuštite i iseckajte koricu na sitne komadiće tako da može stati u kafenu kašičicu. Ostavite komadiće korice limuna da se osuše na vazduhu, par sati. Stavite osušene korice limuna u sterilnu posudicu sa poklopcem u koju ste nasuli ulje ricinusa. Ostavite neka odstoji minimum 72 sata, a maksimalno 5 dana. Izvadite korice limuna iz rastvora i počnite sa upotrebom.

Upotreba:

Uveče, nakon temeljnog skidanja šminke, nanesite domaći serum za rast trepavica. Nemojte ga nanositi tuferom na čitav kapak, jer bi mogli ujutru ustati sa naduvenim kapcima, što se zna desiti kad ih opteretite velikom količinom vlage tokom noći. Umesto toga, nanesite serum sa higijenskim štapićem za uši direktno na koren trepavica. Ne preterujte sa količinom jer nema potrebe za tim. Takođe, za ovu svrhu vam može koristiti i stara četkica od maskare. Četkica mora biti temeljno očišćena od ostataka maskare i nakon svake upotrebe seruma neophodno je da je operite kako biste izbegli kontaminiranje seruma bakterijama sa lica.

Oprez! Ukoliko imate bilo kakvu očnu infekciju ili alergijsku reakciju na neku od komponenti, nemojte isprobavati ovaj tertman!

Još jedan način kako koristiti ricinus za rast trepavica

Ricinus za rast trepavica možete koristiti i na ovaj način. Kao i u prethodnom receptu, pronađite jednu staru maskaru, te je dobro operite i osušite pa uradite sledeće. Pre nego sto pođete u krevet, obavite vašu uobičajnu negu kože uz jedan dodatak. Potrebno je jedno prazno i očišćeno pakovanje od stare maskare napuniti ovom mešavinom: ¼ ricinusovog ulja, ½ ulja vitamin E ¼ Aloe Vera gela. Kada ste to uradili, zatvorite i dobro promućkajte smesu. Ovaj narodni serum za rast trepavica koristite u periodu od mesec dana tako što ćete ga nanositi četkicom od maskare od korena prema vrhu, svako veče pre spavanja.

Vitamin E je zaslužan za brži rast trepavica, a istovremeno je i njegova uloga da ih ojača i nahrani. Ricinusovo ulje za trepavice deluje na gustinu, a aloa vera ih čini dužim. Rezultati naravno ne mogu biti vidljivi odmah, jer se trepavice regenerišu na svakih 4 pa do 8 nedelja, ali posle dva do tri meseca korišćenja ovog seruma uočićete da su trepavice duge, guste i mnogo kvalitetnije nego što su pre bile.

Prirodni preparati za brzi rast trepavica
Pored ricinusa, takođe vam od pomoći mogu biti i maslinovo ulje, vazelin kao i masaža kapaka koji znaju pomoći za brži rast trepavica. Ako vas priroda nije obdarila ovim detaljem, a ne želite da koristite veštačke trepavice i preparate, ovo su takođe neka od rešenja za vaš problem.

Maslinovo ulje za rast trepavica na prirodan način
Još jedan od trikova za brži rast trepavica je maslinovo ulje. Uveče, kada ste temeljno skinuli šminku i sve nečistoće sa vaših očiju, nanesite maslinovo ulje. Ostavite ga neka stoji preko noći i ujutru isperite. Maslinovo ulje će pomoći vašim trepavicama da upiju sve minerale i vitamine iz ulja i time će one brže rasti. Možete i probati kombinaciju maslinovog ulja i vazelina. Postupak je isti, pre spavanja pomešajte ova dva sastojka i nanesite na kapke. Trebaće proći neko vreme da rezultati budu vidljivi, ali verujte da će vazelin pojačati rast trepavica na potpuno prirodan način.

Masaža trepavica
Još jedno sredstvo za rast trepavica je i masaža kapaka i zdrava ishrana. Trepavice mogu biti krhe, lomljive i da ispadaju. Masažom kapaka podstičete folikule da brže rastu i da se brže oporavljaju. Loša prehrana i masna hrana isto deluju na rast trepavica. Fokusirajte se na zdravu ishranu, jedite što više voća i povrća. Ako vaš organizam ne dobija dovoljnu količinu proteina, trebate konzumirati ribu, jaja, sir i crveno meso.

Frajlica.com