Vlaga kao najveći neprijatelj

Kako održati volumen kose u vrelim ljetnim danima: Jednostavan trik za bujnu frizuru

Autor: Žene.ba
Kako održati volumen kose u vrelim ljetnim danima: Jednostavan trik za bujnu frizuru
Foto: Instagram

Kako visoke temperature utiču na odabir odjevnih kombinacija, posebno u sezoni kada se odlučujemo za koralnu kolor paletu, zelene kupaće kostime i čipkane suknje, također je ključno razmišljati o izgledu naše frizure. Ljeti, vlaga je često neprijatelj broj jedan, čineći da isfenirana kosa brzo izgubi oblik. Kako bismo izbjegli ovaj problem, važno je pronaći proizvode koji štite kosu od vlage i tzv. "freeze" efekta, ali šta je sa održavanjem volumena?

Jedan od najvećih izazova za našu frizuru tokom ljeta je nedostatak hidratacije, koji može rezultirati beživotnom kosom. Osim toga, visoke temperature često dovode do gubitka volumena. Zato smo otkrili jednostavan trik koji će vam pomoći da održite volumen čak i u najtoplijim danima.

Kada je reč o volumenu, on ne samo da čini kosu punijom i bujnijom, već je i znak zdrave kose. San svake žene može biti postizanje volumena poput Viktorijinih anđela sa njihovim ikoničnim "blow out" frizurama. Ako vaša kosa nije prirodno gusta, frizura sa slojevima može pomoći da postignete željeni volumen.

Umjesto da se odlučite za radikalne promjene poput šišanja, evo brzog trika za podizanje volumena koji će izdržati visoke temperature.

Prvi korak je da češljem lagano natapkate lak za kosu na korijenu već osušene i stilizovane kose. Zatim stavite elastičnu traku za kosu i ponovo lagano naprskajte lak preko nje. Sada koristite fen da zagrijete deo kose ispod trake, ostavljajući je tako 2-3 minute. Nakon uklanjanja trake, vaša kosa će biti prirodno bujna i puna volumena.

S ovim jednostavnim trikom, dobra frizura je sve što vam treba da izgledate sjajno tokom vrelih ljetnih dana.