Tips and tricks

Kako postići savršen izgled sa spuštenim kapcima

Autor: Žene.ba
Kako postići savršen izgled sa spuštenim kapcima
Foto: Instagram

Iako spušteni kapci često mogu izgledati kao izazov za šminkanje, uz nekoliko trikova možete postići sjajan izgled.

Iako spušteni kapci često mogu izgledati kao izazov za šminkanje, uz nekoliko trikova možete postići sjajan izgled. Za početak, ključno je koristiti svjetlije nijanse sjene na pokretnom dijelu kapka i ispod luka obrva kako biste otvorili pogled, dok se tamnijim nijansama može naglasiti pregib kapka. No, tu su i dodatni savjeti koji mogu biti od pomoći.

Dobra priprema je pola posla

Prije nego što krenete s nanošenjem šminke, važno je pripremiti područje oko očiju. Koristite kvalitetan primer koji će osigurati da se šminka ne nakuplja u naborima kapka te pomoći da se proizvodi bolje blendaju.

Odaberite svijetle (zemljane) mat nijanse i fokusirajte se na pregib

Za osnovu koristite svijetle mat boje jer sjajne nijanse mogu još više istaknuti spuštene kapke. Kao što smo naveli, svijetle nijanse nanesite na pokretni dio kapka i na područje ispod obrva. Kad imate spuštene kapke, važno je vizualno “podići” pregib, a za to koristite tamniju nijansu sjene i nanesite je malo iznad stvarnog pregiba jer ćete na taj način dobiti dubinu i otvoriti pogled.

Obratite pažnju na liniju trepavica

Koristite tanki eyeliner za definisanje gornje linije trepavica koji će pomoći u stvaranju iluzije punijih trepavica i otvorenijih očiju. Također, bitno je gledati ravno, ne zatvarati oči i ne zatezati kožu da biste imali stvaran dojam pravilnog smjera. Želite li eksperimentisati s debljim eyelinerom, morate imati vještu ruku jer je potrebno u potpunosti nacrtati liniju, ne pratiti liniju trepavica. U tom slučaju, također gledajte ravno i ne zatvarajte ili ne zatežite oko.

I obrve su bitne

Oblikujte obrve u blag oblik luka da biste vizualno podigli područje oko očiju i skrenuli pozornost sa spuštenih kapaka. Možete napraviti i popularan brow lift kod kuće, koji će dodatno otvoriti pogled.