Ljepota

Kako se nanosi tuš prema obliku očiju

Autor: Žene.ba
Kako se nanosi tuš prema obliku očiju

Tuš za oči ove sezone jednostavno dominira i znamo da je mnogima ovaj korak najteži i da ga zato preskaču prilikom šminkanja. Međutim, to ne mora biti slučaj i s tobom. Sve što je potrebno za pravilno nanošenje tuša za oči je da prvo odrediš oblik svog oka i ovisno o tome nastaviš šminkanje. Zapamti, nisu sve oči iste i ne pristaje svakome svaki trend!

Krupne oči

Ako imaš krupne oči, vjerojatno želiš da ti izgledaju duže, a to ćeš postići tako što ćeš nanijeti tuš na gornji kapak i iznad gornjeg kuta napraviti crtu dugu otprilike jedan centimetar.

Sitne oči

Ako imaš sitne oči, ne razmišljaj dalje i nosi cat eye look tako što ćeš se skoncentrirati samo na vanjski kut oka i produžiti crtu nakon završetka trepavica, koju ćeš na kraju uviti prema gore.

Uvučene oči

Kada kažemo uvučene oči, mislimo na one kod kojih je uglavnom kost ispod obrve izbočena. Preporučujemo ti da ako imaš ovakav oblik očiju izvučeš što tanju crtu tušem i što bližu rubu trepavica.

Spušteni kapci

Ako tvoje oči izgledaju manje zbog spuštenog kapka na kojem se nalazi višak kože onda bi trebala koristiti najtamniji mogući tuš i iscrtati široku crtu duž gornjeg ruba kapka. Ne zaboravi i što veći volumen trepavica uz ovakav stil nanošenja tuša.

Oči bademastog oblika

Ako imaš ovaj oblik očiju povlači crtu na gornjem kapku i idi prema unutarnjem kutu, zatim produži crtu prema vanjskom kutu.

Široko razmaknute oči

Prirodno je da želiš vizualno stvoriti manji razmak između očiju, a to ćeš postići tako što ćeš povući tanku crtu uz gornji rub oka, cijelom dužinom, od unutarnje prema vanjskoj strani. Nakon toga uzmi i olovku za oči i na donjem kapku povuci crtu, ali samo jednu trećinu od ukupne dužine oka. Još jedan mali trik koji ti može koristiti ako imaš široko razmaknute oči je da maskaru uvijek nanosiš prema nosu, a nikako prema vanjskim kutovima.

Oči koje su blizu

Ako imaš blizu postavljene oči onda uz trepavice naglasi vanjski kut oka – od sredine zjenice prema vanjskom kutu i napravi zavijeni luk na vanjskom rubu. Kao završni efekt nanesi bijelu olovku za oči u unutarnji kut oka.

Elle.hr