Ljepota

Kako se našminkati za posao?

Autor: Žene.ba

Kako izgledati na sastancima, kako mirisati na kolegiju, koja je to lastminute kozmetika prije važnog sastanka, i drugim riječima: Kako biti "presentable“ na poslu? Oni koji se u to razumiju, kažu nam uvijek isto: "Onako, decentno." Ali, štoa to točno znači, ta riječ koju niko ne razumije—decentno?

Diskretna, ali odlučna, profesionalna ali ženstvena, i nadasve svježa - upravo takva treba biti i vaša šminka. Tako mi tumačimo tu misterioznu riječ, "decentno". Idealno poslovno beauty oruđe upravo su oči, pa možemo započeti sa sjenilima. Ogledalo duše, kako god ih zvali, zapravo su komunikacijsko ogledalo. Pojavimo li se na sastanku sa smokey eyes lookom ili glitter- sjenilom na očima, odaslati ćemo krivu poruku. (Naravno, ovisi kakva je radna okolina, ponekad je fatalni pogled zapravo prava poruka, ali to ćete sami procijeniti).

Vizažistica Lucia Pica, stručnjakinja za "decentno & recentno", nedavno je za Chanel kreirala Les Beiges Healthy Glow Natural Eyeshadow Palette  paletu od 5 boje sjenila koja sublimiraju oči reflektivnim pigmentima, što ih čini  idealnim uredski make-up priborom, ne samo zbog svoje funkcionalnosti već i zbog svojih inteligentnih paleta kolorita iz kojih možete izvući uvijek ono najbolje za vaš uredski look: preporučamo nijansu Light sa najpraktičnijim bojama.

les-beiges-healthy-glow-natural-eyeshadow-palette-light-45g.3145891841855

Chanel Les Beiges Healthy Glow Natural Eyeshadow Palette 

PUDER, ILI KAKO PRONAĆI DOBRU BOJU

puder mrlja

Što se tiče tena, neka bude svjež, ujednačen, jednostavan i u vašoj prirodnoj boji tena. E, tu nastaje problem: odabrati pravu nijansu podloge ženama je težak zadatak s kojim se susreću pri sva- kodnevnom šminkanju. Rezultati pogrešnog izbora su u najmanju ruku loši-za-posao, a osjećaj zategnutosti na licu, uočljive linije u borama, loša razmazivost, neprimjerena boja samo su neke od nuspojava lošeg odabira.

EUC-INT_87923_HyFi-CC-Cream-Medium_PS-Teaser

Eucerin Hyaluron Filler CC-krema 

Tu imate dva izbora: prvo je CC krema koja će izjednačiti ten i malo korigirati boju, (tu je idealna Eucerin Hyaluron Filler CC-krema, ili ozbiljnije-pokrivan tekući puder L'Oréal Paris True Match savršeno se stapa s kožom. Ipak, ako imate dobar ten, neće vam trebati puno pudera, radije uložite u dobru CC-kremu, u kombinaciji s korektorom (mi volimo YSL Touche Eclat) - skup je, ali dobar.
Njime možete naglasiti crte lica ili sakriti nedostatke u praktičnom pakiranju à-la-kemijska-olovka.

TRUE MATCH
L'Oréal Paris True Match savršeno se stapa s kožom 

 

POSLOVNA FIKSACIJA

Talijanski vizažist Diego Dalla Palma često u svojim uintervjuima izjavljuje kako su oči ogledalo duše, ali opet naglašava i važnost dobro fiksiranog makeupa. Njegov Makeup Fixer je "object-of-desire" svjetskih profi-vizažista, koji garantira produljenje makeup performansi, osvježava ten i ostavlja nevidljivi film koji štiti ten od vanjskih utjecaja.

EYEBROWFIX 5
Diego Dalla Palma Makeup Fixer 

ŠTA SA USNAMA?

LIPSTICKS

Možda je ipak najvažnije, osim lukavo odabranih boja koje su istovremeno diskretne i konkretne, faktor ugode. Ako se s nekim kozmetičkim proizvodom ne osjećate ugodno, zaboravite ga. Majstori ugode su, barem što se tiče usana, Lancôme sa svojim novim Lipstick Absolu Cream (275 kn u parfumerijama) ružem za usne sa melem-za-usne-feelingom koji svi traže u tako važnom kozmetičkom objektu kao što je ruž za usne. Boja ruža za usne? Opet diskretna i konkretna – crvena, ukoliko želite ostaviti dojam, nipošto ferrari crvena, već više bordeaux nijansa ili tamnocrvena, slavna boje mesa te sve nijanse smeđe.

Lipstick Absolu Cream

Lancôme Lipstick Absolu Cream (275 kn u parfumerijama)

IPAK, NJEGA JE NAJVAŽNIJA

Među najpopularnijim „poslovnim“ kremama uvijek su anti-fatigue kreme s ekstraktima za „razbuđivanje“ i detoksikaciju kože poput Biotherm Skin Oxygen gel-kreme (489 kn) ili pak Guerlainov My Super Tips Midnight Secret (249 kn) noćnog nektara za kožu koji se nanosi prije sna za koji znate da će trajati manje od 6 sati, a ne želite izgledati ujutro kao da ste spavali – manje od 6 sati.

Guerlain My Super Tips MIDNIGHT Secret
Guerlainov My Super Tips Midnight Secret (249 kn)

OLFAKTIVNI OFFICE-CHIC

Što se tiče parfema, imate uvijek dvije opcije: iskrenost ili usud. U „iskrene“ parfeme ubrajamo sve one koji se vama doista sviđaju, bili oni sofisticirani poput Chanelove Petice (u modernoj verziji Nº5 L'Eau, 50 ml EdT 721 kn) ili nježni poput Calvin Kleinovog Eternityja, svejedno, jer su vaši, i ako ih želite podijeliti sa poslovnim partnerima, salutiramo.

5LEAU
Chanel Nº5 L'Eau, 50 ml EdT 721 kn

 

Druga opcija su olfaktivno odašiljanje poruka. Aromaterapeutski gledano, svježe esencije poput lavande, mente, zelenog čaja ili agruma razbuđuju, potiču koncentraciju i osvježavaju, pa je odabir parfema sa istim esencijama dobar potez ukoliko želite ostaviti moderan, fresh dojam. Idealni freshmakeri ovdje su Bulgarijev Eau Parfumée au Thé Vert sa zelenim čajem, uniseksi svježi biljnih koktel Sisley Eau de Campagne, te Biothermova vodica s esencijama agruma Eau Vitaminée koja osim što miriše, i djeluje hidratantno na kožu te razbuđuje.

Ako pak želite ostaviti dojam čelične lady, odlučite se za muževnije note. „Power-dressing“ termin je koji ste sigurno čuli iz američkog korporativnog vokabulara a označava "dressed-for-success" ili moć prenošenja poruka odijevanjem i stilskim stavom. Power-dressing je stil odijevanja koji svojom estetikom prenosi važne poslovne poruke poput: „Odjeven sam moćno“ ili „Izgledam ozbiljno“, a isto to se može prenijeti i u svijet parfema, gdje vaš parfem može prenijeti neke od važnih poslovnih poruka, među kojima je najvažnija – profesionalizam.

POAL

Editions de Parfums Frederic Malle Portrait of a Lady (50 ml EdP 1425 kn u parfumerijama Top ili Lana)

 

Recentni je trend u kreaciji parfema upravo miješanje spolova, pa muški parfemi posuđuju ženske esencije, a ženski parfemi muške. Ako ste hrabri, probajte sa Editions de Parfums Frederic Malle Portrait of a Lady (50 ml EdP 1425 kn u parfumerijama Top ili Lana), megakoktel orijentalne ruže, pačulija, sandalovine, mošusa i tamjan, u bočici iz koje, kada je uzmete u ruku, čujete glas koji govori: "Jaaaaa sam šefica". Kako se kaže, "you'll thank me later"

Cosmopolitan.hr

'Moda u srcu BiH'

Održan prvi Travnik Fashion Weekend

Očaravajući predjeli

Nezaboravan porodični odmor u Turskoj

Hrvatska druga

Švicarska je pobijedila na Eurosongu