Ljepota

Kim Kardashian izjavila da neće pokretati novi brend dok ne završi studij prava

Autor: Žene.ba
Kim Kardashian izjavila da neće pokretati novi brend dok ne završi studij prava

U nedavnom intervjuu za WWD Kim Kardashian je govorila o svojim brendovima KKW Beauty, KKW Fragrance i SKIMS. Iako je najavila da će raditi na liniji za njegu kože i lica, ipak se neće baviti novim poduhvatima dok ne stekne diplomu pravnice.

Kim je odlučna po ovom pitanju te je izjavila da želi završiti studij prava prije nego što pažnju posveti nečemu drugom.

Ona je nedavno postala jedna od 2.755 osoba koje se nalaze na Forbesovoj listi milijardera, koju predvodi osnivač Amazona Jeff Bezos.

Od oktobra 2020. godine neto vrijednost njenog bogatstva je naglo porasla sa 780 na milijardu dolara, zahvaljujući brendovima KKW Beauty, KKW Fragrance i SKIMS te od emitovanja reality programa Keeping Up With the Kardashians.

Kim je svoju želju za stjecanjem diplome prvi put otkrila 2019. godine u intervjuu za Vogue, rekavši da je započela četverogodišnje pripravništvo u advokatskoj kancelariji u San Franciscu. Nada se da će uskoro uspjeti položiti pravosudni ispit.

Iako je pohađala Pierce College u Los Angelesu, nikada nije diplomirala. Međutim, California nudi mogućost polaganja pravosudnog ispita bez pohađanja fakulteta putem obavljanja pripravništva kod advokata ili sudije. Ona je prošle godine položila "Baby Bar", prvi ispit koji rade oni koji pohađaju neakreditirane škole.

"Uvjerena je da može znatno pomoći kada je riječ o reformi zatvorskog sistema u SAD-u", rekao je neimenovani izvor, prenosi Klix.

Žene.ba