Ljepota

Koja su mjesta na tijelu koja često zaboravimo njegovati

Autor: Žene.ba
Koja su mjesta na tijelu koja često zaboravimo njegovati
Foto : Ilustracija

Dok se trudimo njegovati naše obraze i kosu s pažljivo odabranim sastojcima, tretirajući ih poput kraljica, često zanemarujemo dijelove tijela koji ne dobivaju istu pažnju tokom beauty rutine. Umjesto da pretpostavljamo da će brinuti sami za sebe, trebali bismo pridati pažnju svakom dijelu tijela i njegovati se od glave do pete.

Vrat i dekolte

Ako se trudite prevladati znakove starenja na svaki mogući način i održavati mladolik izgled barem vizualno, važno je obratiti pažnju na vrat i dekolte kako biste izbjegli otkrivanje godina. Bore i opuštena koža nisu rezervisani samo za lice. Budući da je koža na ovim dijelovima tijela tanja, osjetljivija i ima manje lojnih žlijezda u usporedbi s drugim dijelovima tijela, podložnija je štetnim utjecajima sunčevih zraka i drugih vanjskih čimbenika.

Koljena i laktovi

Iako je poznato da su laktovi i koljena najosjetljiviji dijelovi tijela, često ih zanemarujemo. Na ovim područjima nalaze se deblji slojevi odumrlih stanica kože, pa je ključno pozabaviti se njima pomoću temeljitog pilinga za tijelo. Masirajte i nježno tretirajte ova područja barem trideset sekundi. Nakon toga, nanesite obilnu količinu hidratantne kreme ili mlijeka. Nije na odmet sjetiti se laktova svaki put kad nanosite kremu na ruke.

Pazusi

Depiliramo ih i brijemo, nanosimo na njih sloj dezodoransa ili antiperspiranata i uz to ih trljamo prilikom kupanja. Pazusima s nama nije lako. Šta možete za njih napraviti? Svakodnevno čišćenje se podrazumijeva. Za brijanje koristite gel, toplu vodu i oštre britvice kako bi brijanje bilo u maksimalnoj mjeri nježno. Jednom sedmično, prilikom izvođenja pilinga, ne zaboravite posvetiti pažnju i pazušnim jamama, gdje također dolazi do nakupljanja odumrlih stanica kože i nečistoća. Nakon ove rutine, nagradite pazuhe hidratacijom. Ipak, važno je napomenuti da im nije potrebna tako česta hidratacija kao drugim dijelovima tijela. Jednom ili dva puta sedmično dovoljno je za održavanje njihove optimalne hidratacije.

Leđa

Činjenica da ne možemo lako dosegnuti leđa ne bi trebala biti izgovor. Na leđima se često zadržava znoj. Zato opremite svoj tuš četkom ili spužvom s dugom drškom kako biste pružili potrebnu njegu i čišćenje ovog područja. Prilikom kupanja, stavite fokus na leđa, čime ćete, između ostalog, smanjiti rizik od nastanka akni. Kada je riječ o hidrataciji i njezi, povremeni posjet vještim maserima s njihovim uljima može pridonijeti zahvalnosti vaših leđa.