Ljepota

Koliko je opasan microblading obrva? Pročitajte stravično iskustvo jedne žene

Autor: Žene.ba
Koliko je opasan microblading obrva? Pročitajte stravično iskustvo jedne žene

Od kada su guste obrve doživjele svoj veliki modni povratak, microblading tretmani postali su megapopularni među ženama.

Riječ je o tehnici iscrtavanja obrva kojom se postiže naizgled prirodno gušći i definiraniji izgled obrva. Efekt traje nekoliko mjeseci, što je velika prednost za žene koje svakodnevno olovkom iscrtavaju obrve, no prije nego se odučite na microblading, morate znati i da ovaj tretman nije posve bezopasan.

Ovih dana internetom kruži stravično iskustvo jedne žene iz Detroita koja je zbog microbladinga završila u bolnici. Njenu priču prenijela je televizija WDIV, a žena je poželjela ostati anonimna.

Naime, nekoliko dana nakon što je bila na tretmanu iscrtavanja obrva, koža na tom području naglo joj je natekla i postala bolna. Odmah je zatražila hitnu medicinsku pomoć no čak ni antibiotik nije djelovao i stanje je postajalo sve gore i gore.

"Bila sam užasnuta. Lice mi je neprestano oticalo i oči su mi se zatvarale. Nisam znala što će biti sa mnom", ispričala je za spomenutu televiziju.

Nakon tri provedena dana u bolnici antibiotici i steroidi ipak su joj uspjeli pomoći i vjerojatno neće imati trajne posljedice, no povećan joj je rizik od problema sa sinusima.

"Sada žalim što sam to napravila. Žao mi je što sam bila tašta i stavila izgled ispred zdravlja", priznala je.

Njen dermatolog D. Stephen Gretkin naveo je nekoliko mogućih razloga zbog kojih je došlo do ovakve reakcije.

"Postoji mogućnost je da je bila alergična na tintu ili na neki od preparata kojima se obrve priprema za tretman. A moguće je i da se nije umila dva dana nakon tretmana pa je došlo do infekcije", objasnio je dermatolog i upozorio sve koji razmišljaju o microbladingu obrva da se prvo dobro informiraju o tretmanu i, ako misle da je potrebno, čak posavjetuju s liječnikom.

Index.hr