Ljepota

Konturisanje lica: kako odabrati prave nijanse

Autor: Žene.ba
Konturisanje lica: kako odabrati prave nijanse

Konturisanje lica jedan je od make-up trendova koji ne jenjava. Ako nemate iskustva s profesionalnom šminkom, a osobito ako ste pripadnica generacije koja je odrastala uz trunčicu maskare i sjenila na očima, postupak konturiranja lica vam sigurno izgleda super komplicirano. Stoga smo vam odlučili pojasniti ovu beauty tehniku i pomoći da odaberete prave nijanse za konturiranje lica.

Kako odabrati odgovarajuće proizvode?

Police drogerija ispunjene su mnoštvom paleta i proizvoda za konturiranje pa je logično pitanje kako odabrati odgovarajuće proizvode. Vjerojatno se i vama dogodilo da kupite neki proizvod i tek kasnije shvatite da ta nijansa baš i nije za vas. Za početak, odlučite želite li koristiti kompaktne proizvode za konturiranje u paleti ili one u stiku. Ako niste vični konturiranju, lakše ćete manevrirati proizvodima u stiku, a kada svladate vještine konturiranja, paleta vam neće predstavljati nikakav problem.

Ne kupujte na prvi pogled

Iako su make-up proizvodi atraktivno i primamljivo zapakirani, nikad ih ne kupujte bez testiranja. Kada je u pitanju konturiranje, isprobajte boje i uvjerite se da odgovaraju vašem tenu. Kako biste istaknuli jagodice, koristite highlighter koji je za nijansu ili dvije svjetliji od podloge koju nanosite, a za konturiranje proizvod koji je za nijansu ili dvije tamniji. I ne zaboravite da svjetlijem tenu ne odgovaraju narančaste nijanse, već one koje vuku na roza, dok maslinastom tenu fantastično stoje brončani tonovi.

Konturiranje nije konturiranje bez odgovarajućih kistova

Blendanje, odnosno stapanje različitih nijansi, jedan je od najvažnijih koraka u procesu konturiranja i ne može se postići prstima. Stoga je važno da prilikom kupovine proizvoda za konturiranje kupite i odgovarajuće kistove, a najbolji su oni od prirodne dlake.

Elle.hr