Ljepota

Možete prestati vjerovati u ovih šest mitova o noktima

Autor: Žene.ba
Možete prestati vjerovati u ovih šest mitova o noktima

Kada se radi o noktima, mnoge žene vjeruju u neke stvari koje se temelje na zastarjelim informacijama. Takve su, primjerice, priče kako nokti trebaju malo "disati" između termina kod kozmetičarke ili kako je gel bolja opcija od akrila.

Stoga donosimo popis najčešćih mitova o noktima i njihovoj njezi u koje možete prestati vjerovati.

Nokti moraju "disati"

Ploča nokta sastoji se od mrtvih stanica koje ne trebaju kisik pa cijela ova priča pada u vodu. Sve dok posjećujete salon u kojemu je oprema sigurna i dezinficirana, jedino što se vašim noktima ako uvijek imate lak za nokte može dogoditi jest da na njima ostanu žute mrlje, piše PopSugar.

Bijele točkice na noktima su posljedica nedostatka kalcija

Ove točkice ne uzrokuje nedostatak kalcija, nego oštećenje nokta, koje nastane kad se gel ne skida pažljivo ili kada se za njegu noktiju koriste pregrubi alati, poput pregrube turpije.

Gel je bolja opcija od akrilnih noktiju

I gel i akril sadrže kemikalije koje nisu dobre za vaše nokte pa ne stoji pretpostavka da je jedno bolja opcija od drugog. Sve se svodi na dobar i siguran proces stavljanja i skidanja materijala na nokat.

Ako režete kožu uz nokat, nokti će vam brže rasti

Ako režete kožu uz nokat kako bi vam nokti brže rasli, možete prestati s tim jer vam nokat tako samo izgleda duže. Kožica oko noktiju važna je barijera koja sprječava infekcije što znači da njenim rezanjem samo povećavate mogućnost zaraze. Sigurnija je opcija samo je nježno pogurati s nokta prije stavljanja gela ili laka.

Nokti će vam biti zdraviji što ih više turpijate

Ovo ovisi o tome kako ih turpijate. Nikad ih ne biste trebali turpijati grubom turpijom jer tada dolazi do oštećenja nokta. Osim toga, uvijek biste ih trebali turpijati u istom smjeru kako biste dobili željeni oblik.

Proizvodi za nokte mogu poboljšati njihovu kvalitetu

Kozmetika može zaštititi vaše nokte, ali vitamini iz nje ne mogu prodrijeti u nokat. Nutrijente za nokte možete unijeti samo putem hrane, stoga je važna zdrava prehrana.

Index.hr