Ljepota

Najčešća pogreška koju činimo pri odabiru tekućeg pudera

Autor: Žene.ba
Najčešća pogreška koju činimo pri odabiru tekućeg pudera

Tekuća podloga jedan je od najrizičnijih make-up proizvoda za kupovinu.

Dok nam je, primjerice, sjenila za oči, maskare, rumenila i mnoge druge proizvode jednostavno naručiti i putem interneta, kupovina tekućeg pudera vrlo je često igra na sreću.

Iako ste se možda informirale o tome za kakvu je kožu namijenjen puder koji namjeravate kupiti, kakav podton ima i kakav mu je sastav, postoji velika mogućnost da i dalje nećete biti zadovoljne nekim segmentom.

Beauty guru Mark Rogers istaknuo je kako je najčešća pogreška koju činimo tijekom kupovine pudera to što ga prije ne isprobamo. I pritom ne misli na isprobavanje male količine pudera na vratu, već na cijelom licu.

Kada planirate kupovinu tekućeg pudera, Rogers napominje da biste se u drogeriju trebale uputiti bez šminke. Ondje zamolite djelatnicu da vam nanese tekući puder na lice ili da vam u maleni plastični spremnik istisne dvije do tri pumpice pudera kako biste ga same mogle isprobati kod kuće s ostalom šminkom koju inače nanosite na podlogu.

Tako ćete najbolje saznati odgovara li puder vašoj koži, oksidira li njegova boja te hoće li vam slučajno izazvati neželjenu reakciju.

Index.hr