Poznata pjevačica

Neočekivani potez: Rita Ora najavljuje proširenje svog poslovnog carstva

Autor: Žene.ba
Neočekivani potez: Rita Ora najavljuje proširenje svog poslovnog carstva
Foto: Instagram

Pjevačica je iznenadila svoje obožavatelje objavom na društvenim mrežama o pokretanju vlastite linije proizvoda za njegu kose, koju je osmislila u saradnji s eksperticom za njegu kose.

Rita Ora je iznenadila javnost otkrivanjem svog novog poslovnog poduhvata. Poznata 33-godišnjakinja najavila je skori izlazak nove linije proizvoda za njegu kose pod imenom TYPEBEA, koju je razvila u partnerstvu s australskom stručnjakinjom za kosu.

"Iznimno sam uzbuđena što konačno mogu podijeliti s vama svoju veliku strast, TYPEBEA - visokoučinkovitu liniju proizvoda za njegu kose koju sam kreirala zajedno s Annom Lahey. Naš odnos sa kosom je toliko ličan i poseban. Za mene, kosa predstavlja velik dio mog identiteta, kreativnosti i samopouzdanja. Tokom karijere, isprobala sam skoro svaku boju i stil kose. Bila sam plavuša, imala ekstenzije, skratila sam je... Doista sam isprobala sve, ali sada mogu reći da je moja kosa zdravija nego ikad. Jako se radujem što ću ovaj projekat konačno podijeliti s vama", napisala je slavna pjevačica. Njezina partnerica Anna Lahey otkrila je kako su radile na ovom projektu gotovo tri godine. Linija proizvoda trebala bi biti dostupna za nešto više od dvije sedmice, barem prema informacijama na njihovoj službenoj stranici.

View this post on Instagram

A post shared by TYPEBEA (@typebea)

Prije nego što je kročila u beauty industriju, Rita je bila najpoznatija po svojim modnim kolaboracijama. Nedavno je ostvarila saradnju s popularnim Primarkom, stvarajući kolekciju koja obuhvata čak 169 komada. Već od 2014. godine, pjevačica je bila prisutna u svijetu mode, počevši sa saradnjom s adidas Originals. Nakon toga, kreirala je i kapsulnu kolekciju donjeg veša za Tezenis te dizajnirala obuću za Giuseppea Zanottija, kao i posebnu liniju u saradnji s Escadom. Unatoč tome što je njezin prvi korak u beauty svijet, sudeći po njezinom dosadašnjem angažmanu, vjerojatno neće biti njen posljednji.