Ljepota

No make up može biti odličan izbor i za večernji izlazak

Autor: Žene.ba
No make up može biti odličan izbor i za večernji izlazak

@ctilburymakeup

Prirodan, ‘no make up’ make up look redovito se profilira kao beauty trend koji nam iz sezone u sezonu stiže sa svjetskih modnih pista. Naročito popularan postaje u toplijim mjesecima, kada ni ne želimo imati ‘fasadu’ na licu, s teškom podlogom koja se kroz sate na našem licu pretvara u svojevrsnu masku i djeluje umjetno.

Proljetni i ljetni mjeseci sinonim su za lagan i prozračan ten, no to ne znači da za postizanje tog prirodnog dojma zapravo nećete staviti ni kap make upa na lice. Upravo suprotno, ciljanim proizvodima ćete postići ‘no make up’ make up, koji ističe ono najbolje na vašem licu, a istovremeno djeluje neutralno. ‘No make up’ make up možda vam se toliko svidi, da ćete ga poželjeti nositi čak i u večernjoj varijanti, za noćni izlazak. Što vam sve za njega u tom slučaju treba?

@ctilburymakeup

TEKUĆI PUDER

Neka on bude lagane do srednje prekrivne moći, jedan od onih koji ima prozračan dojam, a opet prekriva većinu nedostataka na licu i ujednačava ten. Za večernje sate želite malo ‘glowa’ na licu; isprobajte make up čarobnjake kao što je to primjerice Hollywood Flawless Filter brenda Charlotte Tilbury. On će stvoriti svjež i rosom okupan efekt na licu, a na vrhu podloge djelovat će kao dodatak blistavosti i glamura na vašem licu.

@peipiepoe

PALETA SJENILA

Paleta sjenila u slučaju ‘no make up’ looka bit će, naravno, neutralna. Ako se pitate zašto uopće nanositi sjenilo ako će ono biti u boji kapka ili tek koju nijansu drugačije, cilj bi vam ipak trebao biti da se oči malo istaknu i zablistaju. Sofisticirani neutralni tonovi dat će kapcima dozu boje koja komplimentira boji očiju, a u večernjim satima u neutralnoj paleti sjenila čak možete izabrati ton ili dva tamnije sjenilo u odnosu na ono koje nosite tijekom dana i napraviti neutralan smokey eye look.

MASKARA

U večernjim satima fokus često stavljamo upravo na oči; želimo dubok i izražajan pogled koji inače postižemo s čitavim nizom ‘jakih’ proizvoda. No, u slučaju ‘no make up’ make upa, najveći dio posla odradit će maskara. Izaberite crnu ili onu u ‘prirodnijoj’ smeđoj boji i odlučite se za efekt koji želite postići; jesu li to jako izdužene ili pak jako uvijene trepavice? Izbor je samo vaš.

@ctilburymakeup

RUŽ ZA USNE

Točka na i svakako je ruž za usne. Želite li se zadržati u domeni neutralnog i prirodnog make up looka, posegnite za ‘nude’ ružem koji ima malo ružičastog pigmenta u sebi. Tako ćete dobiti boju koja će djelovati kao da su to baš vaše usne, samo još bolje. Kombinirajte ovu boju s mat efektom za zavodljive, a opet neutralne usne.

Journal.hr