Ljepota

Obrve otkrivaju puno o vama, a ako pratite trenutne trendove, razočarat ćete se

Autor: Žene.ba
Obrve otkrivaju puno o vama, a ako pratite trenutne trendove, razočarat ćete se

Ljude oduvijek zanima kako pročitati osobe i njihov karakter već iz prvog pogleda. Zato ne čudi što se velika pozornost pridaje položaju ruku, mimikama, obliku nosa, boji kose i mnogim drugim detaljima. No jeste li se ikad upitali što oblik obrva otkriva o vama?

Stručni tim znanstvenika na Sveučilištu u Torontu bavio se analizom narcisoidnih karaktera. Prvo su fotografirali sudionike istraživanja, a potom im dali da rješavaju test koji mjeri njihov stupanj narcizma. Nakon što su znanstvenici izrezali fotografije tako da se vide samo obrve, pokazali su ih sudionicima druge skupine koji su imali zadatak izdvojiti one koje smatraju narcisoidnima.

Pokazalo se kako to uopće nije bio težak odabir. Ispitanici su bili sposobni odabrati sudionike koje su testovi okarakterizirali narcisoidnima i to samo na temelju njihovih obrva. Kako su stručnjaci kasnije zaključili, što su obrve bile posebnije u smislu gustoće i oblika, to su egoističniji bili njihovi vlasnici.

"Narcisi vole izazivati pažnju i divljenje te su skloniji isticati obrve kako bi bili zapaženiji, prepoznatljivi i zapamćeni", objasnila je autorica studije Miranda Giacomin za Cosmopolitan.

Drugim riječima, ako ste i vi obožavateljica posljednjeg velikog trenda u svijetu obrva - onih gustih i upečatljivih - čini se da bi vas mnogi mogli opisati kao narcisa.

Index.hr