U duhu OI

Ovih šest parfema oslikavaju čaroliju Pariza

Autor: Žene.ba
Ovih šest parfema oslikavaju čaroliju Pariza
Foto: Ilustracija

Dok Olimpijske igre u Parizu dosežu vrhunac, pravo je vrijeme da se prisjetimo parfema koji utjelovljuju duh ovog romantičnog grada. Mirisi u sebi nose esenciju pariške elegancije, romantike i šarma, pružajući nam priliku da doživimo čaroliju Pariza kroz njihove sofisticirane note.

Chanel, Paris Venise

Ovaj omiljeni parfem iz Chanelove kolekcije posvećene putovanjima prenosi duh Pariza i Venecije. Svojim citrusnim notama, elegancijom vanilije i nježnim puderastim nijansama, Paris Venise je idealan za toplije mjesece, pružajući osjećaj sofisticiranosti i svježine.

Yves Saint Laurent, Mon Paris

U bočici Mon Paris smještena je cijela senzualnost glavnog grada. Spoj jagode, kruške, mošusa i božura stvara savršeni mirisni koktel koji naglašava pariški stil. Yves Saint Laurent želi da svaka žena osjeti čaroliju i privlačnost Pariza, ma gdje se nalazila.

Diptyque, Eau Capitale

Eau Capitale slavi Pariz kao prijestolnicu ljubavi, umjetnosti i mode. Ruža i ružičasti biber stvaraju romantičnu kompoziciju, a ljubitelji ovog parfema često ističu da nudi najljepšu notu ruže među svim parfemima. Ovaj parfem je idealan za one koji žele osjetiti esenciju pariške romantike.

Hermès, Un Jardin sur le Toit

Pariz je grad gdje se urbana arhitektura savršeno stapa s prirodnim elementima u brojnim parkovima i vrtovima. Ovaj parfem iz Hermèsove kolekcije Jardins, čije ime znači "vrt na krovu", odražava inspiraciju iz Hermèsove glavne poslovnice u Parizu, gdje se nalazi vrt na krovu zgrade. Miris donosi svježinu i harmoniju urbanog vrta.

Yves Saint Laurent, Paris

Parfem Paris je romantična oda gradu ljubavi. Ovaj miris pruža olfaktivno putovanje ulicama Pariza, poboljšava raspoloženje i poznat je po svojoj dugotrajnosti. Žene ga pamte kao savršen izbor za svaki dan, jer unosi dašak pariške čarolije u svakodnevni život.

Jean Paul Gaultier, Scandal A Paris

Jean Paul Gaultier, poznat po svojoj ljubavi prema Parizu, svoj je pečat ostavio u ovom parfemu. Scandal A Paris spaja eleganciju i vragolasti duh, čineći ga savršenim za noćne izlaske. Ovaj miris ističe Gaultierovu nepresušnu inspiraciju koju crpi iz grada svjetlosti.

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?