Ljepota

Ovo su glavni razlozi zašto vam izbijaju akne i u odrasloj dobi

Autor: Žene.ba
Ovo su glavni razlozi zašto vam izbijaju akne i u odrasloj dobi

Akne nisu samo problem u tinejdžerskom godinama; mnogi ljudi suočavaju se s njima i u odrasloj dobi.

Čak i ako ih niste imali tijekom puberteta, akne se mogu pojaviti u dvadesetima, tridesetima, pa čak i četrdesetima.

Zašto je to tako? Njujorški dermatolog dr. Joshua Zeichner je za časopis Glamour naveo glavne razloge njihove pojave u odrasloj dobi.

"Glavni uzročnici akni su masna koža, bakterije, mrtve stanice kože koje začepljuju pore i upale. Promjene u hormonima, stres i prehrana također igraju veliku ulogu", naveo je dermatolog i zatim objasnio razliku između tinejdžerskih i akni u odrasloj dobi: "Kada ste u pubertetu, promjene u hormonima su normalna pojava i jedan od glavnih razloga za pojavu akni, dok u odrasloj stres može izazvati poremećaj hormona pa samim time i akne."

Dakle, ono što trebate napraviti kako biste se riješili akni nakon puberteta je izbjegavati stres, što je u današnje doba zbilja teško, no svakako se isplati isprobati neke od popularnih metoda za njegovo rješavanje kao što su meditacija, tjelovježba, pletenje i drugi opuštajući hobiji.

Također, vodite bolju brigu o svojoj koži-  temeljito je čistite, svakodnevno hidratizirajte i barem jednom tjedno napravite piling kojim ćete ukloniti mrtve stanice i izbjeći začepljenje pora.

Index.hr