Razmišljate li o promjeni?

Ovog proljeća 3 balayage stila su in

Autor: Žene.ba
Ovog proljeća 3 balayage stila su in
Foto: Ilustracija

Razmišljate li o promjeni boje kose, vjerovatno ste već čuli za preporuku balayage looka od vašeg frizera. Međutim, kao i kod svih trendova, postoje promjene koje dolaze i prolaze s godinama. Ovdje su najnoviji trendovi balayage tehnike za ovo proljeće.

Najpopularniji pristup balayageu je korištenje svijetlosmeđih ili plavih pramenova za prirodno posvjetljivanje kose, po mogućnosti u hladnim nijansama pepela. Međutim, ovaj se trend sada transformiše u potpuno novu dimenziju dodavanjem nijanse sive boje.

Gray blending

Siva boja namjerno je integrisana kao istaknuti dio. Ova tehnika ima nekoliko prednosti: s jedne strane, pruža kosi dodatni hladan ton, nadopunjujući prirodne pepeljaste nijanse. Za one s već prirodno pepeljastom kosom, sivi pramenovi su savršen izbor, budući da se ove dvije hladne nijanse idealno slažu. S druge strane, ova tehnika također može poslužiti za prikrivanje sijedih vlasi, ukoliko je to želja.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli _beyou.nique_ (@_beyou.nique_)

Balayage sa 'ring light' efektom

Klasični balayage tradicionalno se fokusira na donju polovinu kose, stvarajući prirodan gradijent boje, čak i ako se nekoliko pramenova nanese direktno na korijen. Međutim, trenutno je vrlo popularna kombinacija balayagea s tzv. "ring light" efektom. Ova tehnika farbanja uključuje šire pramenove oko lica, stvarajući sjaj i naglašavajući konture lica. Spajanje obje tehnike omogućava homogeniji rezultat i privlači pozornost na lice, što je iznimno atraktivno.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli BEST OF BALAYAGE & Hair (@bestofbalayage)

'Nevidljivi' efekat

Kod balayagea, možete odabrati boju koja je do tri nijanse svjetlija od vaše prirodne boje kose kako bi se postigao maksimalni učinak posvjetljivanja. Međutim, trenutno je vrlo popularna suptilnija verzija. Dovoljno je odabrati nijansu koja je samo za jedan ton svjetlija od vaše prirodne boje kose. Naglasak nije na intenzivnom posvjetljivanju, već na dodavanju pokreta i dimenzija, što kosi daje optički više volumena.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli tauni dawson (@taunidawson)