Zanimljive ideje

Pet frizura za tanku kosu koje će je transformisati dajući joj volumen i punoću

Autor: Žene.ba
Pet frizura za tanku kosu koje će je transformisati dajući joj volumen i punoću
Foto: Instagram

Odabir frizure ovisi ne samo o obliku lica, već i o tipu kose - bilo da je ravna, kovrdžava, gusta, tanka ili rijetka. Tankoj kosi često nedostaje volumen, što može predstavljati izazov pri odabiru frizure. Srećom, postoji nekoliko zanimljivih frizura koje su pogodne za tanku kosu, pristaju različitim oblicima lica, pružaju volumen i lako se održavaju.

Ako imamo tanku kosu, glavna stavka prilikom odabira frizure je volumen koji ona može stvoriti bez potrebe za svakodnevnim, dugotrajnim stilizovanjem i upotrebom brojnih preparata i uređaja. Različite vrste slojeva i šiški te određene vrste rezova poput blunt cuta stvaraju iluziju punije kose, a pravilno pozicioniranje razdjeljka (ovisno o frizuri), zaslužno je za dodatni volumen. 

Blunt cut

Ravni, tupi rez, odnosno blunt cut, idealan je za tanku kosu kojoj nedostaje volumena. Naime, takav čisti rez na samom kraju kose stvara ravnu liniju zbog koje kosa djeluje punije i zdravije. Ovakav način šišanja može se primijeniti na svaku dužinu kose pa, bez obzira na volumen, nećete morati žrtvovati dužinu. 

Box bob

Box bob je sjajno rješenje za kratku, ali voluminoznu frizuru. Tehnika tupog reza koristi se kako bi se stvorila iluzija volumena pri dnu kose, istovremeno uokvirujući lice. Da bi se postigla savršena simetrija, preporučuje se da razdjeljak bude na sredini.

Layered cut

Ako je vaša kosa tanka i želite slojevitu frizuru, većina frizera će preporučiti da se odlučite za nekoliko slojevito ošišanih pramenova uz lice, dok ostatak kose ostane ravan. Postupni prijelaz od kraćih prema dužim slojevima zadržava oblik frizure i dodatno naglašava volumen, dok će slojevi s prednje strane istaknuti crte lica.

Asimetrični bob

Asimetrični bob vrlo je sličan klasičnom bobu samo što je namjerno ošišan nejednako, odnosno njegov se rez, s jedne strane lica kraći postepeno produljuje prema drugoj. Ova je frizura baš odvažna i ženstvena, a odlično pristaje svakom tipu lica te tankoj, prirodno ravnoj kosi. 

Wolf cut

Najodvažnija frizura na ovom popisu definitivno je wolf cut koja kombinuje stil već davno zaboravljene fudbalerke i tupo odrezane kose u slojevima bez stanjivanja ili zaglađivanja. Ovu frizuru najviše karakteriše njena razbarušenost i volumen pa je stoga idealna za tanku kosu kojoj nedostaje upravo volumen.