Ljepota

Pet grešaka koje radite dok čistite lice

Autor: Žene.ba
Pet grešaka koje radite dok čistite lice

Želite li i za deset godina izgledati lijepo i njegovano, ne zanemarujte najvažniji korak kad je lice u pitanju; čišćenje po jednostavnim, ali strogim pravilima stručnjaka.
Ni najskuplja krema na svijetu ne može pomoći, ako lice nije pravilno očišćeno.

Mnoge žene postupak čišćenja lica smatraju najdosadnijim i potpuno nebitnim pa s lica šminku skidaju površno i brzo, zbog čega dugoročno nastaju brojni problemi.

Kad lice nije dobro očišćeno, šminka koja ostaje u porama stvara mitesere i prištiće, a kreme i serumi ne mogu prodrijeti u kožu i napraviti ono čemu su namijenjeni - nahraniti i revitalizirati kožu.

Čišćenje posebno zanemaruju mlade djevojke koje ne znaju da će im se sve beauty pogreške za deset godina itekako vidjeti na licu, ali i žene koje zbog užurbanog rasporeda nemaju vremena posvetiti se njezi.

Želite li postići blistav i mladolik ten, ne preskačite najvažniji korak i prestanite raditi ove tipične pogreške:

1. Ne provjeravate je li lice zaista čisto
Šminku na brzinu skidate maramicama za lice, a zatim odlazite ravno u krevet? Maramice mogu ukloniti velik dio šminke, no rijetko kožu ostavljaju besprijekorno čistom. Nakon ovakvog uklanjanja make upa, umijte se i pjenom za skidanje šminke ili lice prijeđite blazinicom natopljenom losionom za čišćenje pora.

2. Ne čistite lice koje nije našminkano
To što se cijeli dan niste šminkali, ne znači da lice ne trebate očistiti prije spavanja. Vaše pore pune su prljavštine i prašine koju treba ukloniti s lica.

3. Koristite krive proizvode
Kao i kod izbora kreme, vrlo je važno obratiti pažnju na tip lica koji je naznačen na pakiranju. Masna koža ne bi se smjela čistiti proizvodima za suhu kožu, a ni obratno jer bi mogli nastati problemi kojih se nećete moći samo tako riješiti. Dobro čitajte natpise na ambalaži jer su ih beauty stručnjaci ondje istaknuli s dobrim razlogom. Još jedna važna napomena - tonik nije namjenjen čišćenju lica, već vraćanju vlage pa ga nemojte koristiti u krive svrhe.

4. Grubo trljate kožu
Lice pamti grube pokrete, spavanje na trbuhu i potezanje lica u krivom smjeru. Nemojte biti grubi pri skidanju šminke, već je uklanjajte laganim kružnim potezima, a blago masirajte prema čelu.

5. Nakon čišćenja koži ne vraćate vlagu
Kad očisite lice, kožu morate nahraniti i vratiti joj dio vlage koju ste upravo 'skinuli' s nje. U ovu svrhu odlično će poslužiti hidratantni serumi i losioni koji se brzo upijaju, koži daju blistav sjaj, a nanose se prije kreme za lice.

Gloria.hr