Ljepota

Pet savjeta za ljepotu bez šminke

Autor: Žene.ba
Pet savjeta za ljepotu bez šminke

Svaka žena teži da izgleda najljepše što može, ide na razne tretmane i kupuje najskuplju šminku. Ipak, postoji način da izgledate lijepo i bez mejkapa.

Ovo su neki od savjeta kako da napravite svoj ritual i trikovi koji će vam pomoći da se osjećate lepše.

Upamtite - ljepota je u vama.

1. Sredite obrve

One su jedna od najzanimljivijih karakteristika lica i prosto se ističu kada nemate šminku. Preporuka je da ih redovno farbate, kao i trepavice ukoliko već niste blagosloveni da imaju jaku boju, a ujedno i da ih lepo oblikujete, piše "beautifiskin.com".

To možete da uradite i same kod kuće ili da odete u salon gdje ćete dobiti profesionalnu pomoć.

2. Njegujte kožu

Iako ovo već i vrapci na grani znaju, jako je važan savjet koji svaka dama treba da usvoji. Vodite računa o svojoj koži! Vjerujte, osjećaćete se mnogo ljepše kada znate da vam je koža hidrirana i u dobrom stanju.

Birajte kako ćete je održavati, da li su to serumi, pilinzi, unošenje više tečnosti ili slično, to je na vama.

3. Frizura tip-top

Priznaćete da kada žena ima sređenu frizuru automatski se osjeća bolje i popravlja joj se raspoloženje.

To su nekad sređene i oblikovane kovrdže, a nekada, što da ne, i pletenice. Ili samo svježe ofarbana kosa.

4. Predivne usne

Usne ćete lako održavati hidrirane sa dobrim balzamom, a biće i super meke bez velikog napora. Osim toga, možete raditi i piling ali je savet da u njemu ne preterujete.

Piling je najlakše uraditi sa četkicom za zube. Umočite je u ulje, bilo koje po važem izboru, i nežno četkicom obrišite mrtvu kožu sa usana. Biće vam zahvalne.

5. Osmijeh ključna stvar

Ono što čini svaku damu jlepšom jeste osmijeh i generalno nasmijanost. Kada god možete blago se nasmijte, ali nije na odmet i da pustite glas i od srca se nasmijete.

To što ste nasmijani i raspoloženi, samo će vas dodatno učiniti ljepšim u očima drugih. Naravno, ne treba da se smijete kao blesavi, ali šarmantni osmijeh u određenim situacijama ne može da škodi.

Žene.ba