Ljepota

Piling za tijelo: Tri domaća recepta

Autor: Žene.ba
Piling za tijelo: Tri domaća recepta

Piling vam pomaže da kožu održite mekom i otčepite pore, smanjujući rizik od bijelih tačaka, mitesera i akni.

Takođe pomaže u smanjenju fleka, promjene boje i pigmentacije kože iznošenjem novih ćelija kože na površinu.

Piling za tijelo

Najbolji dio je što ne morate da idete u salon da biste to uradili. Umjesto toga, to možete lako da uradite iz udobnosti svog doma. Ali kako ukloniti mrtvu kožu sa lica?

Kao što mnogi vjeruju, čišćenje, toniranje i hidratacije je dovoljno da vaša koža bude besprijekorna. Međutim, piling pomaže u podmlađivanju kože. U ovom članku ćemo razgovarati o prirodnim recepatima za piling kože kod kuće.

U procesu pilinga koristimo proizvode koji pomažu u uklanjanju stare kože i otkrivanju nove kože ispod. Postoje, prije svega, dva načina na koje možemo piling kože – fizički i hemijski piling.

Fizički piling uključuje upotrebu pilinga za tijelo, dok hemijski piling sadrže enzime koji svojim hemijskim djelovanjem mogu pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija sa kože. Drugi tretmani kože koji uključuju uklanjanje gornjeg sloja kože su dermoabrazija i mikrodermoabrazija, prenosi Magično bilje.

PILING ZA TELO: 3 DOMAĆA RECEPTA

1. Šećer i med

I smeđi i bijeli šećer mogu pomoći u pilingu kože. Med u ovoj mješavini će vam pomoći da navlažite kožu i spriječite oksidativno oštećenje.

Sastojci:

  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica sirovog meda

Priprema: Pomiješajte med i šećer. Nježno trljajte po koži nekoliko minuta, a zatim je isperite. Koristite ovaj jednostavan piling 1-2 puta nedjeljno.

2. Četkica za zube

Ovo je jedan od najlakših lijekova za piling usana. Balzam za usne omekšava mrtvu kožu prisutnu na površini usana. Dlake četkice za zube mogu pomoći da se ovo pomjeri i da vam daju glatke i pune usne.

Sastojci:

  • Balzam za usne
  • Četkica za zube

Priprema: Nanesite hidratantni balzam za usne na usne i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Sada uzmite četkicu za zube i nježno je trljajte kružnim pokretima na usnama. Isperite mrtvu kožu koja se ljušti običnom vodom. Radite ovo dva puta nedjeljno.

3. Maslinovo ulje

Dok mljevene koštice eksfoliraju kožu, maslinovo ulje će hraniti divnom kombinacijom masnih kiselina i esencijalnih hranljivih materija.

Sastojci:

  • 2-3 koštice maslina
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema: Sameljite koštice maslina i dodajte maslinovo ulje. Nježno utrlajte na kožu nekoliko minuta. Isperite kožu blagim sapunom. Radite ovo jednom nedjeljno.

(Žene.ba)