Uz samo jedan proizvod

Selena Gomez otkrila jednostavan trik za istaknute konture lica

Autor: Žene.ba
Selena Gomez otkrila jednostavan trik za istaknute konture lica
Foto: Instagram

Selena Gomez je bez sumnje postala vodeća figura u svijetu ljepote. Njen brend Rare Beauty brzo je stekao kultni status, što je rijetkost među celebrity brendovima. Kupci su brzo počeli vjerovati ovom brendu, od njenih prepoznatljivih rumenila do pudera i ruževa.

Gomez se i kroz poslednjih nekoliko godina etablirala kao ikona ljepote, povremeno dijeleći savjete sa svojim mnogobrojnim pratiocima. Nedavno je objavila video u kojem otkriva svoju tehniku konturisanja kojom postiže tzv. "model cheekbone" izgled.

Otkrila je jednostavnu make-up tehniku u kojoj koristi bronzer u stiku kako bi stvorila dojam dubljih obraza. U videu, Selena koristi Rare Beauty Warm Wishes Effortless bronzer u nijansi Happy Sol, povlačeći liniju od obraza lagano prema bradi. Ova tehnika podsjeća na "boyfriend blush" način nanošenja rumenila koji naglašava prirodan izgled obraza. Nakon konturisanja, Selena je kremasti bronzer nanijela i na područje izvanjskih uglova očiju prema kosi, oko čela i duž vilice, blendajući sve beauty blenderom. Iako je bila samokritična u videu, rezultati govore sami za sebe. Definitivno vrijedno isprobavanja!