Hit manikura

'Soap nails' zaludjeli korisnice društvenih mreža, a možete ih napraviti i sami

Autor: Žene.ba
'Soap nails' zaludjeli korisnice društvenih mreža, a možete ih napraviti i sami
Soap nails / Ilustracija

Trendovi u manikurama neprestano se mijenjaju, a najnovija varijacija na temu naglasak stavlja na urednost, jednostavnost i minimalizam. Takozvani soap nails, ili nokti s efektom sapuna, zaludjeli su društvene mreže i istakli se kao hit-manikura ove godine.

Elegancija i jednostavnost uvijek su u modi, a to nam je potvrdio i najnoviji trend u uređivanju noktiju koji su prigrlile brojne beauty influencerice. Inspirisana svježinom i čistoćom, nova manikura stvara efekt kao da su nokti upravo izašli iz sapunice.

Iako je ovaj trend još u povojima, na TikToku je skupio hiljade pregleda. On se nadovezuje na nokte s efektom sjajila za usne, ili kokosova mlijeka i najnoviji je nasljednik širokog spektra nude manikura.

Ključna je karakteristika providnost, a jedna od najvećih prednosti ove manikure jest to što je vrlo lako možete napraviti kod kuće i tako uštedjeti vrijeme i novac. Novi nokti ističu njegu prije estetike, a ona se postiže uređivanjem noktiju prije nego što na njih stavimo lak i završni sloj.

Iako ne postoji neka posebna tehnika, za ovu će manikuru biti potreban prozirni lak (sasvim prozirni ili pak sa ružičastim ili bež sjajem), nadlak i svi alati koju su potrebni kako biste se riješili zanoktica, turpijali, polirali i njegovali nokte. Bez obzira na to za koju se nijansu odlučili, glavni je savjet da nokti nikako ne trebaju izgledati matirano, već sjajno i mokro.

Jednostavna, a tako svestrana manikura odličan je izbor za svakodnevne prilike, ali i za one svečanije, stoga će ih u 2024. birati i brojne mladenke zaljubljene u minimalizam. U nastavku možete pročitati nekoliko savjeta kako da sami postignete efekt sapuna.

Kako postići efekat sapuna na noktima?

1. Pripremite nokte. Napravite piling ruku, riješite se zanoktica, a ruke i nokte namažite hranjivim uljem. Oblikujte nokte – ovisno o dužini koju preferirate. Ova manikura odlično izgleda na dužim, ali i na kraćim noktima.

2. Nanesite bazni lak u ružičastoj ili mliječnoj nijansi. Ovisno o intenzitetu boje nanesite jedan ili dva sloja.

3. Na samome kraju nanesite još jedan sloj sasvim prozirnog laka visokog sjaja.

4. Kad se lak osušio, još jednom namažite ruke uljem ili hidracijskom kremom.