Ljepota

Soda bikarbona čini čuda i u beauty tretmanima

Autor: Žene.ba
Soda bikarbona čini čuda i u beauty tretmanima

1. Umjesto suhog šampona
Ako vam je ponestalo šampona za suho pranje, posegnite za sodom bikarbonom kao brzim 'napravi sam' receptom. Nanesite prah po tjemenu i izmasirajte glavu kako bi uklonili višak masnoće. Imate li tamnu kosu, možete dodati i žličicu kakaa čime ćete izbjeći da kosa poprimi bljedunjavi izgled.

2. Izbjeljivač zuba
Pomiješajte u smjesu malo sode bikarbone i vode. Ovaj prirodni izbjeljivač na bezbolan način uklanja sa zuba mrlje od kave, čaja, crvenog vina ili od pušenja. A želite li poboljšati učinak, možete pomiješati sodu s vodikovim peroksidom. No, iako ovakvi recepti pomažu u uklanjanju mrlja sa zuba, ne očekujte iste rezultate koje daje izbjeljivanje kod stomatologa.

3. Piling za lice
Abrazivne čestice sode bikarbone predstavljaju izvrstan prirodan i zdrav piling. Možete ih pomiješati s omiljenim gelom za pranje lica ili losionom za skidanje make-upa čime ćete još učinkovitije ukloniti šminku i prljavštinu s lica. Također, možete sami napraviti piling u obliku paste tako da pomiješate 3 žličice sode bikarbone i 1 žličicu vode.

4. Izbjeljivač noktiju
Sve žene koje vole intenzivne lakove znaju kako iza njih (uz najbolji trud) gotovo uvijek ostanu mrlje i žutilo po noktima i kožici oko noktiju. To ćete izbjeći ako ih istrljate mješavinom sode bikarbone i vodikovog peroksida. Za izvrsne rezultate smjesu možete utljati i uz pomoć stare četkice za zube a zatim je ostavite da djeluje na koži barem 3-5 minuta - prije nego je isperete!

5. Uklanja kremu za samotamnjenje
Želite što duže zadržati preplanui ten s godišnjeg odmora? Dovoljan je jedan krivi pokret da krema za samotamnjenje ostavi ružne narančaste 'tragove' na koži. Te mrlje ili 'fleke' možete jednostavno i brzo 'popraviti' s malo sode bikarbone i limunova soka - utrljajte smjesu na djelove gdje ste kremu nanijeli neravnomjerno i popravit ćete štetu!

Cosmopolitan.hr