Tips and tricks

Znamo kako da vaša olovka za usne ostane postojana tokom cijelog dana

Autor: Žene.ba
Znamo kako da vaša olovka za usne ostane postojana tokom cijelog dana
Foto: Instagram

Olovka za usne, iako često zanemarena u odnosu na druge proizvode za šminkanje, može biti ključni dio makeup rutine. Ova mala, ali moćna stavka može transformisati izgled usana, poboljšati trajnost ruža za usne i pomoći u stvaranju definisanih i simetričnih usana. Uostalom, to smo shvatili kada nas je Kylie Jenner ubijedila da joj usne izgledaju veće jer ih jednostavno iscrtava malo više nego što bi trebalo. Od tada, olovka za usne postala je neizostavan dio naše make-up rutine.

Međutim, postoji jedan čest problem s ovim beauty proizvodom - postojanost. Često se dogodi da nam lipliner izblijedi tokom dana, prisiljavajući nas da ga često nanosimo iznova. Pronašli smo rješenje za ovaj problem i donosimo vam savjete kako olovka za usne može ostati postojana cijelog dana.

View this post on Instagram

A post shared by Caitlin Lawson (@blueyedcai)

Jedan od ključnih razloga za važnost olovke za usne leži u njezinoj sposobnosti definisanja rubova usana. Pravilno iscrtane ivice mogu transformisati izgled usana, čineći ih punijima i simetričnima te time unaprijediti cjelokupan izgled lica. Osim toga, ova multifunkcionalna beauty stavka može se koristiti na različite načine. Na primjer, braon olovka za usne može poslužiti i kao sjena za oči, a također je pogodna i za popunjavanje obrva te dodavanje naglašenosti na jagodične kosti.

@nourrkhalill Long lasting LIPLINER HACK🚨🚨🚨 #makeuphacks #liplinerhacks #lipliner #makeuptips #makeuptipsandtricks #liplinerhacksliplinertutorial #howtomakeliplinerlast #howtomakelipsticklastlongerlonglasting #longlastinglipliner #longlastingmakeup #longlastingmakeuptips #longlastinglipstick ♬ original sound - Nour Khalil

How to: Trajanje liplinera tokom cijelog dana

Prvi korak je odabir nijanse olovke koja najbolje odgovara vašim usnama. Korisni savjet je usklađivanje nijanse ruža i olovke, birajući tonove koji su slični. Sljedeći korak - osigurajte puder za fiksiranje šminke. Nakon što nanesete olovku i definišete rubove usana, nanesite puder za fiksiranje preko nje. Blago razmažite prstima. Zatim nanesite ruž za usne i ponovo preko njega stavite puder za fiksiranje. I to je to - vaše usne će biti postojane i spremne za sve što dan nosi!