Moda

3 torbe koje je obožavala Carrie Bradshaw, a koje su opet u trendu

Autor: Žene.ba
3 torbe koje je obožavala Carrie Bradshaw, a koje su opet u trendu
U povijesti televizije nije se pojavio lik koji je tako snažno utjecao na trendove i žensku percepciju stajlinga u svakodnevnom životu...

Naravno, govorimo o Carrie Bradshaw, liku stajliš novinarke čije se ime i danas koristi kao referenca za neke minule i aktualne trendove kojima svjedočimo. Kako je u posljednje vrijeme popularno kopanje po 90-ima te se brendovi s modnim dodacima ponašaju kao rock bendovi 90-ih koji se okupljaju za povratničke turneje, tako nam je na meniju serviran velik broj stvarčica koje smo davno vidjeli i zavoljeli uz Carrie. Svi znamo da je kovrčava plavuša vječno trčkarala u svojim Manolicama kojih se nije odricala u svim prigodama. Cipele su u ovoj seriji dobile status pete prijateljice jer se u svakoj drugoj epizodi vidio krupni kadar nekih Manolica. Torbe su bile druga priča. Dok se velika većina nas ne sjeća baš svake torbe koju je Carrie nosila u rukama, svi pamtimo tri dizajnerska modela torbi koje su stekle kultni status u 90-ima, a danas ga opet vraćaju i nameću se mlađim generacijama, od kojih je većina čula za Carrie tek na Internetu.

Fendi Baguette

fendi

Ako je iti jedan model torbe profitirao od lika Carrie Bradshaw onda je to je Baguette model kuće Fendi koji je lansiran 1997. godine, i to kao odgovor Silvije Venturini Fendi na potražnju kupaca za praktičnom torbicom koju mogu nositi u svim prigodama. Torba je stekla kultni status zahvaljujući cijeloj jednoj epizodi "Seksa i grada" koja se vrtjela oko kupnje lažne Baguette torbice u jednoj od sumnjivih četvrti u Los Angelesu. Od tog trenutka nije bilo djevojke koja u svom ormaru nije poželjela neku verziju Baguette torbe, a Silvia Venturini im je itekako ponudila sve moguće varijacije na temu. 

Dior Saddle torba

dior

Još jedan primjerak koji nam se urezao u pamćenje doživio je veliki comeback na nedavno održanom Tjednu mode u Parizu kada je Maria Grazia Chiuri na pistu poslala jesensku kolekciju. Žene su vrisnule od uzbuđenja kada su među modnim dodacima prepoznale Saddle torbu koju je Dior originalno predstavio 2000. godine, a koja je obilježila sve paparazzi fotografije iz tog doba. Paris Hilton i Lindsay Lohan su mahale ovom torbom ispred noćnih klubova, a Carrie ju je nosila po Manhattanu u kombinaciji sa svilenim haljinama i ružičastim hlačama. Najpopularnija verzija ove torbe bila je ona od trapera i tkanine ukrašena Dior logotipom. Takav model je nedavno nosila Bella Hadid i naravno potaknula pomamu za vintage primjercima Saddle torbe na Instagramu. Kako je Bella zaštitno lice Dior kozmetike ne bi nas čudilo da ju Chiuri angažira i za kampanju za torbe. Prodaja je zagarantirana. 

Gucci torbica oko struka

gucci

Torbice oko struka su još jedan trend 90-ih koji nas napada sa svih strana. Dok su 90-ih Gucci torbe oko struka bila rezervirane za talijanske, a onda i naše nogometaše, danas ih nose svi, s naglaskom na žene. U trend su ih vratile mlađe pripadnice obitelji Kardashian i Hadid, a potom smo ih počeli viđati na street style fotografijama. Carrie je Guccijevu klasičnu torbicu oko struka nosila u epizodi kada se pomirila s Aidanom. Patricia Field (stilistica serije) je Guccijevu torbicu uparila s crop topom i suknjom koja pada na bokove. Vidite li ikakvu razliku u načinu na koji djevojke tu istu torbicu kombiniraju danas? Mi ne vidimo.

Buro247.hr