Moda

50 im je godina tek! Nova "rođendanska" kolekcija legendarnih Borosana

Autor: Žene.ba

U duhu s tradicijom, u koraku s modom Borosana slavi 50 godina postojanja. Usudili bi se reći da je ona obuća s dušom, obuća koja u mnogima budi nostalgiju te obuća čija proizvodnja svih ovih godina nikada nije prekinuta.

Davnih šezdesetih godina, koje mnogi nazivaju i zlatnim godinama prošlog stoljeća, na obali Dunava, u tvornici Borovo tim stručnjaka različitih profesija na čelu s dr. Brankom Strinovićem radio je na razvoju obuće namijenjene ženi - Borosani, prvom tipu obuće nastalom u suradnji s ortopedom.

Nekada su ih nosile konobarice, čistačice, tete u trgovinama, medicinske sestre, zapravo sve žene koje su provodile mnogo vremena u stajanju i hodu. Prva Borosana proizvedena je u plavoj boji, a već prve godine njena proizvodnja dosegla je preko 200 hiljada pari.

Borosana doseže svoj maksimum sredinom 70-tih i 80-tih godina kada proizvodnja iznosi oko pola milijuna pari godišnje, a prodavale su se pod sloganom koji i danas pamtimo: Rad je odmor cijelog dana u obući Borosana.

Borovo predstavlja nove jubilarne modele Borosana ukrašene tačkicama, prugama i lastavicama. Funkcionalne, udobne, upečatljive, efektne, moderne, a opet nose u sebi retro duh. Jubilarne Borosane dolaze u veličinama od 36 do 42.

Zadovoljna.hr