Moda

Amal Clooney kao Jackie O u haljini koja prkosi trendovima više od 40 godina

Autor: Žene.ba
Amal Clooney kao Jackie O u haljini koja prkosi trendovima više od 40 godina

Odvjetnica za ljudska prava i supruga nekoć najpoznatijeg holivudskog neženje Georgea Clooneya, Amal, neprestano nas oduševljava svojim stajlinzima.

Glavne odlike njenog stila su ženstvenost i elegancija pa je najčešće možemo vidjeti u klasičnim i bezvremenskim komadima koji prkose trendovima. A upravo takva je haljina koju je obukla za sastanak Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u New Yorku.

U skladu s prigodom, Amal je odabrala decentnu crnu haljinu s gumbima dužine do koljena koju je iskombinirala s velikom kožnom torbom i salonkama u boji kože.

U elegantnom i bezvremenskom komadu još je jednom dokazala da crne haljine prkose trendovima, pogotovo ovaj model koji je odabrala. Naime, gotovo identičnu haljinu je prije više od 40 godina, tačnije 1976. godine, nosila i Jackie Kennedy na sprovodu svojeg šogora, princa Stanislausa Radziwilla.

Stoga, ako slučajno u ormaru još uvijek nemate nijednu crnu haljinu, vjerujemo da će vas ove dvije ikone stila uvjeriti da je vrijeme da kupite jednu jer, kako i sami vidite, ovaj komad nema rok trajanja.

Index.hr