Internet bruji

Balenciaga na udaru kritika zbog dizajna narukvice

Autor: Žene.ba
Balenciaga na udaru kritika zbog dizajna narukvice
Foto: X

Demna Gvasalia se ističe kao jedan od najkontroverznijih dizajnera današnjice, posebno kad je riječ o kreacijama koje spajaju bizarno i funkcionalno. Naprimjer, torba koja podsjeća na vreću za smeće, suknje-peškiri, torbice-čips i mnoge druge neobične kreacije potiču pitanje je li dizajner ozbiljan ili se samo šali s publikom.

Iako se možda čini čudnim, Balenciaga je nedavno predstavio ljepljivu traku kao modni dodatak, koji je privukao mnogo pažnje. Iako ova narukvica još nije dostupna za jupovinu, cijena je već najavljena - impresivnih 3000 eura.

@highsnobiety Would you wear this? #balenciaga ♬ Imperfect Island - DJ BAI

Bez obzira, rezultati prodaje sugerišu da je publika itekako zainteresovana za ovakve neobične komade. Dok internet bruji o ovom novom modnom dodatku, moramo priznati da Balenciaga, pod vodstvom kreativnog direktora, često iznenađuje svojom ekscentričnošću i težnjom za šokiranjem publike.

Demna Gvasalia očigledno posjeduje izuzetan talent za stvaranje uzbuđenja oko svojih modnih kreacija, koristeći dekonstrukciju svakodnevnih predmeta kao sredstvo za postizanje bizarne estetike. Njegovi radovi, poput vreće za smeće pretvorene u torbu ili peškira koji postaje suknja, postali su prepoznatljivi po svojoj nekonvencionalnosti. No, tu je i niz drugih ekscentričnih komada, poput uništenih patika, parka od nekoliko slojeva ili čak pik trake koja se koristi za izradu haljina, od kojih su neke ponosno nosile poznate osobe poput Kim Kardashian.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Balenciaga je pokazla iznimno marketinško umijeće, budući da je brend koji ne prestaje izazivati pažnju javnosti. S obzirom na to da smo već vidjeli gotovo sve u svijetu dizajna, čini se da je jedino što nas još može iznenaditi (i možda čak i razljutiti) njihova sklonost da svoje predmete koji inače nisu percipirani kao modni, pretvaraju u skupocjene modne dodatke. A u tome Demna Gvasalia očito izvrsno snalazi.