devedesete se vraćaju

Basic slip haljine se vraćaju u modu

Autor: Žene.ba
Basic slip haljine se vraćaju u modu
Foto: Instagram

Da li se sjećate vremena kada su slip haljine dominirale sveijtom mode? Ne tako davno, devedesete su bile epoha kada su ove haljine bile sinonim za eleganciju i jednostavnost. S ikonama poput Kate Moss i Gwyneth Paltrow koje su ih nosile čak i na crvenom tepihu, slip haljine su bile neizostavan dio garderobe svake modno osviještene žene.

Ali moda je neprestano u pokretu, prolazeći kroz različite faze i cikluse. I dok smo možda u posljednje vreme bili zaluđeni trendovima koji su zahtijevali pažnju i upadljivost, sada se vraćamo korijenima. Minimalizam je ponovo u modi, a sa njim se vraćaju i slip haljine.

View this post on Instagram

A post shared by BOOBOO Bride (@booboobride)

Ovog ljeta, svjetski poznati dizajneri su stavili naglasak na jednostavnost i eleganciju. Na modnim pistama su dominirale duge basic slip haljine, izrađene od laganih materijala poput svile ili satena. Ove haljine su savršene za sve prilike, od opuštenih dnevnih izlazaka do večernjih događaja.

Ali povratak slip haljina nije samo modni trend - to je i izraz našeg novog načina života. Umjesto pretrpanih rasporeda i konstantnog planiranja, sve više cijenimo spontanost i opuštenost. Neplanirani susreti i okupljanja s prijateljima postaju popularniji nego ikad prije.

View this post on Instagram

A post shared by Coutille (@coutilleofficial)

Uz povratak slip haljina, vraća se i prirodan beauty look. Jednostavno stilizovana kosa i prirodni make-up su idealan dodatak ovoj eleganciji. Manje je definitivno više kada su u pitanju aksesoari - jednostavni komadi poput tankih narukvica ili diskretnih naušnica su savršeni izbor.

View this post on Instagram

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Dakle, dame, vreme je da iz ormara izvučete svoje omiljene slip haljine i pustite ih da ponovo zablistaju. Uz njihovu jednostavnost i eleganciju, bit ćete spremne da zavladate svijetom mode ovog ljeta.