MUST-HAVE

Bijela haljina: Neizostavni ljetni komad za svaku priliku

Autor: Žene.ba
Bijela haljina: Neizostavni ljetni komad za svaku priliku
Foto: Instagram

Nema ljeta bez bijele haljine, zar ne? Kada govorimo o ljetnim outfitima, bijela haljina je apsolutni must-have, bilo da se radi o dnevnim ili večernjim prilikama. Ovaj komad je savršen za sve prilike, bilo da je u pitanju opuštena šetnja gradom ili glamurozan izlazak.

Ljetne haljine dolaze u različitim stilovima – lepršave, kratke, duge, jednostavne ili sofisticirane, ali sve imaju jednu zajedničku karakteristiku: neizostavne su u našem ljetnom ormaru. Kako bismo vam pomogli da pronađete inspiraciju, pronašli smo neke od omiljenih stajlinga sa društvenih mreža.

Zašto je bijela haljina neophodna tokom ljeta?

Ona u sebi nosi romantiku, šarm, nevinost i naglašava preplanuli ten. Strukirani maksi modeli su ove sezone zamijenili kraće balon haljine, a mogu se nositi uz ravnu obuću, sandale ili visoke potpetice. Neke trendseterke biraju crnu obuću za kontrast, dodajući tako malo buntovnog duha svojoj lepršavoj haljini.

Bijela haljina može biti odličan izbor za sve – od kafe u gradu, preko plaže, pa sve do noćnog izlaska. Sve zavisi od kroja i načina stilizovanja, ali jedno je sigurno: bez obzira na priliku, bela haljina će vas staviti u centar pažnje gdje god da se pojavite.

Dok su prošlog proljeća dominirali kratki modeli, ove sezone u fokus dolaze midi i maksi haljine. Duže haljine unose suptilnu senzualnost i ljetnu romantiku, a dizajneri su ih obogatili raznovrsnim detaljima.

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?