Michael Kors otkrio

Blake Lively zasjala na naslovnici Voguea u haljini koja ima posebnu vrijednost

Autor: Žene.ba
Blake Lively zasjala na naslovnici Voguea u haljini koja ima posebnu vrijednost
Foto: X

Blake Lively, koja trenutno promoviše svoj film "Priča završava s nama", osvojila je naslovnicu američkog Voguea za septembar, najvažnije izdanje godine.

Iako film nije dobio najbolje kritike, njegova zarada od 50 miliona dolara u prvom vikendu znatno je premašila očekivanja, koja su iznosila 15 miliona dolara. Također, Lively je nedavno pokrenula vlastiti brend za njegu kose, dodatno povećavajući svoj uticaj u svijetu mode i ljepote.

Na naslovnici Voguea, Blake je blistala poput dive iz zlatnog doba Hollywooda, u grandioznoj satenskoj dugoj crnoj haljini dizajnera Michaela Korsa. Haljina, koja je već bila predstavljena na pisti u februaru, došla je u centar pažnje zbog svoje sofisticirane elegancije i povezanosti s ličnom historijom dizajnera.

View this post on Instagram

A post shared by Michael Kors (@michaelkors)

Michael Kors je na svom Instagram profilu otkrio inspiraciju iza ove kreacije: "Haljina koju je Blake nosila na septembarskoj naslovnici Voguea inspirisana je haljinom moje bake s njenog svadbenog prijema iz 1936. godine. Haljina je bila skrivena ispod dugih rukava haljine koju je nosila tokom vjenčanog obreda. Bezvremenska elegancija!" Kors je također podijelio vjenčanu fotografiju svoje bake, naglašavajući emotivnu povezanost s dizajnom.

Klasika koja nikada ne izlazi iz mode

Ova haljina iz kolekcije za jesen/zimu 2024. predstavlja savršenu sintezu moderne sofisticiranosti i klasične elegancije. I dok trendovi dolaze i prolaze, dizajnerov hommage porodičnoj historiji i kontinuirani fokus na besprijekornu eleganciju dokaz su da će sofisticirani stil uvijek imati svoje mjesto u svijetu mode.