Fashion statement

Bucket šeširići su praktični i preslatki u isto vrijeme

Autor: Žene.ba
Bucket šeširići su praktični i preslatki u isto vrijeme
Foto: Instagram

Bucket šeširi su nezaobilazan ljetni modni dodatak čiji je izgled inspirisan oblikom preokrenute kante, što im daje jedinstveni karakter. Ovi šeširi imaju širok, nagnut obod prema dole i visoku, cilindričnu krunu, osmišljene su kao funkcionalna zaštita za glavu ribara i poljoprivrednika od sunca i kiše.

Iako su prvobitno bili namijenjeni praktičnosti, bucket šeširi su danas postali omiljeni modni statement koji kombinuje stil i funkcionalnost. Širok obod pruža izvrsnu zaštitu od sunčevih zraka, čineći ih savršenim izborom za dane provedene na plaži ili šetnje gradom.

Ovi šeširi dolaze u raznim varijantama - jednobojni ili s raznim uzorcima, izrađeni od materijala poput pamuka, poliestera, slame ili frotira. Ovisno o materijalu, mogu biti lagani i prozračni za vruće ljetne dane ili pak malo čvršći za dodatnu zaštitu od vjetra.

Popularnost bucket šešira nije ograničena samo na njihovu praktičnost. Mnoge poznate osobe poput Hailey Bieber uživaju u njihovom šarmu, a učesnici Coachelle često ih biraju kao modni dodatak koji upotpunjuje njihov festival look.

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?