Moda

Četiri modna pravila koja smo naučili od Parižanki

Autor: Žene.ba
Četiri modna pravila koja smo naučili od Parižanki

Zapadnjačka kultura iz dana u dan nameće nove trendove kojima se rijetko koji dio svijeta uspije oduprijeti. Od glomaznih tenisica do biciklističkih hlačica, razni odjevni komadi čiji povratak nikada nismo očekivali sada su na vrhuncu svoje popularnosti. Ipak, postoji ta chic manjina do koje niti jedan privremeni trend ne dopire.

Parižanke. Ove stilski i modno osviještene dame njeguju besprijekoran i elegantan stil gotovo čitav svoj život. Njima kvantiteta ne igra ulogu, a kvaliteta im je temeljno pravilo.

Ovo su osnovna modna pravila koja smo saznali od njih.

1. Kada su cipele s potpeticom u pitanju, manje je više

Parižanke svoju liniju održavaju s desetcima prijeđenih kilometara svake sedmice. A kako bi to što lakše postigle, udobna obuća je presudna. Slika Parižanke u vrtoglavim potpeticama pravi je mit jer ove žene uvijek daju prednost nižoj potpetici i udobnoj cipeli.

https://www.instagram.com/p/BjwdcaMgziC/?utm_source=ig_embed

2. Zaboravite na uske traperice

Skinny traperice za Parižanke kao da nikada nisu ni postojale. Kako bi naglasile ženstvenost i dale svakoj odjevnoj kombinaciji chic notu, dame iz 'grada svjetla' uvijek biraju šire modele hlača poput trapezica, mom jeansa ili kick flare modela.

https://www.instagram.com/p/BnbsYMJBTfV/?utm_source=ig_embed

3. Boje su poželjne, no ne pretjerujte 

Iako su pobornice pretežito crne i bijele boje, Parižanke ćete često vidjeti i u suptilno obojenim odjevnim kombinacijama. Uzorci im također nisu strani, ali nikada ne pretjeruju. Ako se odluče pomiješati nekoliko uzoraka, onda će boje svakako zadržati u što neutralnijem spektru.

https://www.instagram.com/p/BhmgUgygw1w/?utm_source=ig_embed

4. Investirajte u bezvremenske proizvode 

Baloner, kaput, torba... Sve su to stvari u koje se isplati uložiti novac. Kvalitetni komadi odjeće, obuće i modnih dodataka trajat će vam godinama, a vi ćete uvijek imati spreman bezvremenski moderan outfit.

https://www.instagram.com/p/Bf8wCrCg_mg/?utm_source=ig_embed

Index.hr

'Moda u srcu BiH'

Održan prvi Travnik Fashion Weekend

Očaravajući predjeli

Nezaboravan porodični odmor u Turskoj

Hrvatska druga

Švicarska je pobijedila na Eurosongu