Moda

Cipele koje svi žele: Mjesečno ih pretražuju desetci hiljada zaljubljenika u modu

Autor: Žene.ba
Cipele koje svi žele: Mjesečno ih pretražuju desetci hiljada zaljubljenika u modu

Jedne su espadrile zavladale modnom scenom. Ležerna i udobna obuća nalazi se na vrhu liste obožavanih modela iz kojih ne izlazimo kada dođu topliji dani pa ne čudi što brojne trendseterice već sada pretražuju internet u nadi da će otkriti što će tačno nositi u narednim mjesecima. Pa, čini se da jedan model uvjerljivo odskače od drugih espadrila - onaj s potpisom modne kuće Chanel.

Chanel ima nekoliko klasičnih modnih komada koji uvjerljivo vladaju svijetom mode već nekoliko desetljeća. Sjetite se samo kultne torbice 2.55 ili pak kompleta od tvida kojemu popularnost ne opada još od doba Coco Chanel. No, u posljednje vrijeme jedan par obuće opasno prijeti da će postati najobožavaniji predmet s potpisom Chanela.

https://www.instagram.com/p/Buz5eoXA_OW/?utm_source=ig_embed

Naime, statistika Google Analyticsa je otkrila kako su uprave te espadrile pretraživane između deset tisuća i sto tisuća puta mjesečno, a s porastom temperatura očekuje se još veća pomama za ovom obućom. Vole ih i brojne zvijezde s A-liste kao i modne blogerice koje ih najradije nose u ležernim izdanjima.

https://www.instagram.com/p/BQngsEvAuCJ/?utm_source=ig_embed

Inače, riječ je o modelu koji je, iako je poznat još od davnih dana, tek 2013. godine postao pravi "must have", a njegova popularnost ni danas ne jenjava. Tada ih je dizajnirao slavni Karl Lagerfeld koristeći materijale poput kanvasa i konopa od kojeg je napravljen đon, a sve je ukrašeno prepoznatljivim Chanelovim logom. Tek kasnije predstavljeni su modeli od kože, dok je danas najpoznatiji bijeli model s crnom kožnom kapicom i logom kuće.

Index.hr