Znamo i kako

Cvjetne sandale su hit ove sezone, a možete ih i sami napraviti

Autor: Žene.ba
Cvjetne sandale su hit ove sezone, a možete ih i sami napraviti
Foto: Instgaram

Ništa ne može zaustaviti ljudsku maštu, posebno kada proljeće donosi inovacije i brze promjene u modnim trendovima. Primijetili smo jedan trend koji se ističe iz mnoštva - osvojio je modni svijet od šešira, haljina i suknji do cipela, a sada je red i na floralne cipele. Viralne sandale sa cvijetom često su skupe, ali pronašli smo način kako da ih napravite sami.

Za ovaj modni projekt potrebne su samo dvije stvari: cvjetna šnalica i sandale. Boje možete birati sami, ali što su šarenije, to su efektnije. Sandale sa cvijetom koje možete napraviti sami predstavljaju spoj kreativnosti i praktičnosti, idealne za proljetne i ljetne dane.

Za početak, nabavite osnovne sandale sa jednostavnim kaiševima, po mogućnosti jednobojne, kako bi cvjetni dodaci došli do izražaja. Zatim, izaberite šnalice sa vještačkim cvijećem koje vam se sviđaju, koristeći razne vrste cvijeća u različitim bojama i veličinama za bogat izgled.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli tissimum (@tissimum)

Ako želite da se šnalice bolje pričvrste, možete ih učvrstiti iglom i koncem. Počnite od sredine kaiša i simetrično rasporedite cvjetove ka krajevima, čvrsto ih pričvršćujući. Za dodatnu dekoraciju, možete koristiti perle, sjajne kamenčiće ili čak komadiće čipke, jednostavno ih lepeći između ili oko cvjetova.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli danni ponce (@danniponce)

Nakon završetka, ostavite sandale da se dobro osuše ako ste koristili ljepilo. Kada su suhe, vaše sandale sa cvijetom su spremne za nošenje - idealne za opuštene šetnje, ljetne zabave ili kao jedinstveni modni dodatak koji privlači pažnju. Uživajte ne samo u jedinstvenom paru cipela, već i u kreativnom procesu izrade koji omogućava izražavanje ličnog stila i kreativnosti. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli sororité. (@sororitevintage)