Efektno

Cvjetni print ipak nije najpopularniji? Uzorci koji bi mogli prevladavati ovog proljeća

Autor: Žene.ba
Cvjetni print ipak nije najpopularniji? Uzorci koji bi mogli prevladavati ovog proljeća
Foto: Instagram

Bez obzira na to u kojoj se sezoni nalazili, u središtu modnih trendova gotovo se uvijek ističu boje i efektni materijali koji privlače pažnju.

S početkom proljeća i toplijim vremenom dolazi prilika za iznošenje razigranih boja i uzoraka iz ormara. Iako se očekivalo da će cvjetni uzorci dominirati modnom scenom, nedavne analize pokazuju pad potražnje za njima za čak 15 posto. Umjesto cvjetnih printeva, trendseterice su se okrenule drugim uzorcima koji bi mogli biti must-have ovog proljeća.

Animal print, koji je dosegnuo vrhunac popularnosti prošle godine, nastavlja dominirati modnom scenom i u predstojećim mjesecima. Bez obzira na to je li riječ o leopard, zmijskom ili zebrastom uzorku, svaki od njih ostaje veliki hit ovog proljeća. Ova dugotrajna popularnost animal printa ne čudi, budući da se već decenijama ističe kao jedan od najefektnijih i najupečatljivijih uzoraka u modi, kako na odjeći, tako i na obući i modnim dodacima.

Osim životinjskog uzorka, poznati dizajneri i high street brendovi u svojim aktualnim ponudama imaju trendi komade s motivima voća. Ovih dana najviše se nose haljine, suknje i lepršave bluze s detaljima trešanja, višanja, grožđa te brojnih drugih voćki koje su trenutno veliki hit u svijetu mode, a označavaju povratak jednostavnosti i naturalizmu odjevnih predmeta, kao i neizostavnih modnih uzoraka.
 

Isto tako, veliki hit ovog proljeća jest takozvani gingham ili karirani uzorak. Iako se prvo odnosio isključivo na crno-bijelu kombinaciju, danas ga sve češće možemo pronaći u pastelnim nijansama poput ružičaste, žute ili zelene. Uglavnom je najpopularniji na haljinama, ali ga jednako tako možemo pronaći i na ženskim odijelima, blejzerima, cipelama, kupaćim kostimima i torbicama.