Ususret sunčanim danima

Dizajn koji će dominirati ulicama: Ova haljina očarat će vas svojom ljepotom

Autor: Žene.ba
Dizajn koji će dominirati ulicama: Ova haljina očarat će vas svojom ljepotom
Foto: X

Haljine s chic cvjetnim uzorkom i elegantne suknje A-kroja trenutno su među najtraženijim stilovima na modnoj sceni.

Manekenka Carla Howe nije mogla proći nezapaženo londonskim ulicama u neodoljivoj plavoj haljini i raskošnim buketom koji ostavljaju bez daha.

Howe je nosila elegantnu midi haljinu suknje A kroja i širokih naramenica, potvrđujući da će svijetlo plava boja jedna od chic nijanse koje će prevladavati u stajlinzima ulične mode narednih mjeseci.

Također, potpuno je jasno da ćemo uskoro na svakom koraku gledati čaroban cvjetni print kakav je nosila zanosna plavuša, a koji je već predstavio niz uvaženih modnih kuća kao dominantan uzorak u kolekcijama proljeće-ljeto 2024.

Sličnu haljinu nedavno je nosila i slavna glumica Emily Blunt koja na dodjelu Annual Producers Guild Awardsa u Los Angelesu obukla raskošnu haljinu nebesko plave boje, također A-kroja, te ženstvenih čipkastih cvjetića.

Na tragu romantičnog, nježnog i živopisnog trenda raskošnog cvjetnog uzorka je i skoro cijela nova kolekcija Christiana Diora u kojoj je dizajnerica Maria Grazia Chiuri i ovaj divan dizajn učinila pravom zvijezdom najnovije kolekcije.