Moda

Djevojka bh. korijena osvaja evropske modne magazine

Autor: Žene.ba
Djevojka bh. korijena osvaja evropske modne magazine

Lejla Hasanović, djevojka porijeklom iz BiH, sa danskom adresom posljednjih mjeseci je u žiži evropskih modnih časopisa, pa se tako našla i posljednjem izdanju nizozemskog "FHM", čija je ekipa boravila u Kopenhagenu samo zbog nje.

Kako su napisali u uvodu, riječ je o pravom "danskom dragulju" koja osvaja svijet modelinga.

Ipak, pored njene zavidne karijere modela, FHM ističe da je njena ljepota "zapela" za oko i mnogim slavnim sportistima, pa je u Danskoj prvo postala poznata kao djevojka bivšeg danskog reprezentativca Jonasa Vinda. Ipak, ta veza je okončana, a ona se posljednjih mjeseci nalazi u zagrljaju nikog drugog do Mika Šumahera, mladog asa Forumule 1 i nasljednika slavnog Mihaela Šumahera.

Ipak, Lejla je trenutno posvećena svom poslu u Kopenhagenu, gdje radi za nekoliko agencija. Štaviše, bukvalno je prebukirana.

"FHM" navodi da iako je njena domovina Bosna i Hercegovina, cijeli svoj život je provela u Danskoj. Odrasla je u gradu Svendborgu, ali danas je njena adresa u Kopenhagenu.

Inače, ova ljepotica je Instagram i modna zvijezda u Danskoj. Ona je pažnju javnosti skrenula na sebe učešćem na Miss Universe Danske, gdje je ostvarila visok plasman u superfinalu, ali nije pobijedila.

Poslije objave veze sa Mikom Šumaherom postala je još poznatija, a sada je broj njenih pratilaca na instagramu ozbiljno probio 200.000.

Navodno često svraća u roditeljski zavičaj i voli da posjećuje Balkan.

Žene.ba / NN