Jednostavno, a sofisticirano

Elvedina Muzaferija na SFF nosila kreaciju Belme Tvico

Autor: Žene.ba
Elvedina Muzaferija na SFF nosila kreaciju Belme Tvico
Elvedina Muzaferija / Belma Tvico FB

"Nije zlato sve što sija, ali naš brend ambasador, Elvedina Muzaferija utjelovljuje suštinu zlatne djevojke. 

Njen olimpijski duh je nesumnjivo nadahnjujući, ali je njen jedinstveni šarm koji je pokrenuo stvaranje po mjeri Belma Tvico dizajn koji govori o količini u svojoj jednostavnoj sofisticiranosti u podcjenjivanju."

Objavila je bh. dizajnerica Belma Tvico uz fotografije najbolje bh. skijašice Elvedine Muzaferije kojoj je za Sarajevo Film Festival kreirala haljinu.

Korzet, dugo doživljava kao simbol ograničenja, ponovno je reimagiran #belmatvico kao komad spajanja u ženskoj garderobi-onaj koji se oslobađa, a ne graniči. Za 30. Sarajevo Film Festival, ova vizija dolazi u život u upečatljivom jednobojnom ansamblu.

Duga, crna svilena haljina u obliku zvona formira temelj, teče sa milošću bez napora. Istak je izrađen po mjeri, asimetričan, draped bijeli svileni korzet, što redefinira sama ideju o tome šta može biti korzet. Umjesto da ograničavajući dah, ona odobrava osjećaj slobode sa svim pokretom.

Savršeno prilagođen da se tijelo zagrli bez ograničenja, ovaj nagib bez kaiševa, naručen na prednjoj strani, stvara zapanjujući kontrast protiv jednostavne elegancije suknje. Rezultat je izgled koji odiše glamurom crvenog tepiha - utjelovljenje elegancije koja je i bezvremenski i oslobađajući. Ovaj ansambl nije samo haljina; To je proslava slobode, jednostavnosti i moći potcijenjene elegancije.

Da bi nadopunio ideju slobode kao krajnje imperativ, Elvedina nosi trodijelni ansambl Samusa @Samusa_jewelry, dizajniran u saradnji s Belma Tviokom. Ovaj set - podudaranje minđuša, prstena i narukvice, sadrže reimaginirano slovo M motiv iz Bosančice, miješajući duh tradicije sa modernošću.

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?