Moda

Fendi će odati posebnu počast Karlu Lagerfeldu

Autor: Žene.ba
Fendi će odati posebnu počast Karlu Lagerfeldu

Modni svijet je u februaru pogodila vijest da nas je zauvijek napustio Karl Lagerfeld, jedan od najvećih modnih dizajnera svih vremena, a počast su mu svojim kolekcijama za jesen/zimu 2020. odali i Chanel i Fendi, modne kuće u kojima je desetljećima predano stvarao modu.

Iz stožera talijanske modne kuće Fendi najavili su kako 4. jula spremaju posebnu couture reviju u čast nedavno preminulom Lagerfeldu. Lagerfeld je kreirao modu u Fendiju 54 godine što je vjerojatno najduža suradnja u povijesti između nekog dizajnera i modne kuće. Revija koja će se održati u Rimu rekreirati će najbolje i najprepoznatljivije modne komade koje je u svom, više od pola stoljeća dugom radnom vijeku u Fendiju, kreirao veliki Karl.

https://www.instagram.com/p/BuBNwPNlivB/?utm_source=ig_embed

Fendi se još nije javno izjasnio o Karlovu nasljedniku. U priopćenju samo stoji kako će za kreiranje couture kolekcije biti zadužena Silvia Venturini Fendi i njezin kreativni tim te kako će se velika revija održati u Rimu 4. jula. Tačno mjesto održavanja revije još nije poznato.

https://www.instagram.com/p/Bt_v07klj4e/?utm_source=ig_embed

Posljednji je puta Fendi održao reviju u Rimu pored ikonične Fontane di Trevi kako bi proslavio 90. rođendan ikoničnog brenda, a kolekciju su tada dizajnirali Karl Lagerfeld i Silvia Venturini Fendi. Revija je bila spektakl, a ništa manje ne očekujemo niti ovoga puta kada će kuća odati počast čovjeku kojeg naziva “dušom Fendija”.

Elle.hr