manikir

FOTO: Maksimalistički trend noktiju je hit sezone

Autor: Žene.ba
FOTO: Maksimalistički trend noktiju je hit sezone
FOTO: Instagram

Otkrijte najnovije trendove, inspiraciju i savjete za vašu sljedeću posjetu salonu

Sofisticirani i suptilni nokti su van mode. Teksturisani 3D nokti – zajedno s drugim maksimalističkim trendovima – su sada u punom jeku.

Šta je maksimalizam?

Glavno načelo maksimalizma je 'više je više', a to podrazumijeva više boja, uzoraka i obilježja različitih stilova spojenih u jedan vrlo zabavan dizajnBiti maksimalist ne znači zaboraviti principe kojima nas je naučio minimalizam nego ih iskoristiti na način koji će nam pomoći bolje izraziti sebe. Naprimjer, u duhu minimalizma je brinuti o okolišu tako što ćemo odvajati otpad, a maksimalizam će zagovarati istu tu ideju, ali na zabavniji način. Tako možemo i dalje odvajati otpad, ali umjesto jednobojnih kanti za otpad možemo imati šarene, s različitim uzorcima.

Veoma je popularan u uređenju doma, a sad se čiri i na modne trendove. Poput maksimalističkog enterijera, ovaj trend se fokusira na izgradnju slojeva tekstura, boja i karakteristika na noktima kako bi se stvorila upadljiva umjetnost.

Prije vaše sljedeće posjete salonu, pronađite inspiraciju u nekoj od fotografija kao inspiraciju i odaberite stil koji je najsličniji vama.

View this post on Instagram

A post shared by Kendall (@muse.808)

View this post on Instagram

A post shared by @lameufquifaitlesongles